Start ca din tun pentru SCM

SCM Rm. Vâlcea a început sâmbătă campionatul cu o victorie clară, 36-26 în Sala Sporturilor Traian cu nou promovata CSM Galați.

Nou promovată în primul eșalon, CSM Galați a pus probleme în prima repriză, în care s-a ținut scai de Vâlcea. Trupa lui Bent Dahl nu s-a regăsit în defensivă, iar până în minutul 26 s-a mers cap la cap: 13-13. Pe finalul primei părți, Vâlcea a apăsat accelerația și a intrat la cabine în avantaj: 17-14.  Antrenorul Galațiului, Valeriu Costea are la dispoziție unul dintre cele mai tinere loturi din campionat, cu media de vârstă de 23 de ani.

SCM a reușit o repriză secundă mult mai bună, în special după ce și-a crescut mult jocul defensiv. De la 18-15 în minutul 32, Vâlcea s-a dus la 22-15 în minutul 37 și nu a mai avut probleme. La final, Vâlcea a câștigat cu 36-26 și și-a trecut în cont primele puncte din acest sezon. De remarcat că echipa vâlceană a avut pe foaia de joc doar 14 jucătoare, după ce Daria Bucur are mici probleme la umăr, în timp ce Klikovac și Florica sunt în recuperare după operații și vor reveni pe teren în aproximativ două luni. În plus, muntenegreanca Tanja Asanin nu era încă legitimată la ora jocului și probabil va debuta în meciul următor.

Urmează o săptămână complicată pentru SCM, care va avea două jocuri dificile, joi în deplasare cu Gloria Bistrița și duminică, acasă cu Dunărea Brăila. Partida Vâlcea – Brăila este programată de la ora 15.45 și va fi televizată de Pro Arena.  

SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Galați 36-26 (17-14)

SCM: Hosu, Roch, Rus –  Glibko, De Jong 6, Kovacevic 6, Hansson 5, Elghaoui 4, Lupei 3, Fujita 3, Băcăoanu 1, Levchenko, Coman 1, Dăscălete. Antrenor: Bent Dahl

Bent Dahl: ”Mereu luptăm pentru medalii!”

Antrenorul Bent Dahl spune că SCM va lupta din nou pentru o medalie, chiar dacă bugetul este mult mai mic decât al altor formații. ”A fost un joc tipic de start de campionat, cu puțin stres datorită noului regulament, dar este handbal, nu matematică. Noile reguli sunt ok, în timp pot fi bune pentru handbalul românesc, dar nu când vin cu 14 zile înainte de startul sezonului. Când am realizat că putem juca handbal, a fost mult mai bine. Diferența de zece goluri este una ok, mereu voi găsi ceva de care nu sunt mulțumit, dar la final este vorba de echipă. Sunt foarte satisfăcut de lot, sigur aș dori mai multe jucătoare, dar nu sunt focusat pe asta, mă axez pe ce pot face eu, iar fetele sunt fantastice în fiecare zi și sunt mândru de ele. Noi luptăm mereu pentru medalii, dar va fi foarte greu în acest sezon, alte echipe au buget mult mai mare, dar handbalul se joacă pe teren. Vom fi bine pregătiți fizic și va fi bine” a spus norvegianul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *