La Bărbăteşti, toate proiectele depuse au fost finanțate

Prin Programul Naţional „Anghel Saligny”, toate cele trei proiect pe care administraţia locală le-a depus au primit finanţare. Valoarea investiţiilor este de aproximativ 17 milioane de lei. Aceste proiecte vizează asfaltări de drumuri, reabilitarea sistemului de apă în zona Băltăreţ şi amenajarea rigolelor  şi podeţelor pe drumul judeţean DJ 646E pe o lungime însumând aproximativ 9 kilometri:

„Acest proiect de asfaltare a drumurilor pe o lungime de aproximativ 5 kilometri  are asigurată finanţarea prin Ministerul Dezvoltării. În cadrul proiectului se vor asfalta următoarele uliţe: Măleni, Paşavelu, Bisericii, Mitriţă,  Ciurăşti, Mămăligioiu, Creţuleşi, Stadion şi drumul Mănăstirii Pătrunsa pe o lungime de 3,7 kilometri. El se va completa cu alte două uliţe pe care le-am asfaltat cu bani din bugetul local. În acest fel încheiem tot ceea ce înseamnă asfaltare în localitatea Bărbăteşti. Drumul prins în vederea finanţării prin Programul Național de Investiții este calea care duce spre Mânăstirea Pătrunsa, fiind important pentru următorul pas privind dezvoltarea localităţii pe nişa turismului. În localitate avem apă, canalizare, şcoli, grădiniţe moderne, iluminat stradal şi inclusiv de gaze naturale garantez că vom beneficia. Prin urmare avem tot, și mai ales avem o comună cu un potențial turistic extraordinar. De aceea, strategia de dezvoltare a Bărbăteştiului se îndreaptă spre identificarea fondurilor cu noile proiecte pe care le avem, pentru a pune în valoare obiectivele turistice din comună”, a precizat primarul social-democrat din Bărbăteşti, Constantin Banacu.

Prin Programul Naţional „Anghel Saligny” s-a finanţat şi proiectul pentru reabilitarea sistemului de apă pe strada Băltăreţ pe o lungime de 2,3 kilometri, beneficiari direcţi fiind 203 gospodării. Primarul Constantin Banacu spune că este o stradă care are o conductă de apă destul de veche. Al treilea proiect care a primit finanţare de la Ministerul Dezvoltării prevede, de la intrarea în comună, pe DJ 646E lucrări pentru asigurarea accesului la proprietăţi, amenajarea rigolelor şi a locurilor de parcare pe o lungime 9 kilometri. 

Trebuie spus că Bărbăteştiul este un exemplu de gospodărire făcută ca la carte și, nu de puţine ori cu bani puțini, pe lângă proiectele mari, care s-au bazat pe fonduri europene sau guvernamentale. Primarul Constantin Banacu este considerat un campion în domeniu, poziție confirmată de când conduce administrația locală: apă și canalizare pe fiecare uliţă, drumuri comunale ca-n palmă, dispensar, aşezăminte culturale, școli și grădinițe moderne, wi-fi gratuit, camere de supraveghere, iluminat stradal eficient sunt doar câteva dintre realizări.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *