La Lungeşti, centrul de zi pentru persoane vârstnice din comună, modalitate de petrecere a timpului liber după pensionare

Centrul de zi pentru persoane vârstnice din comuna Lungeşti se va inaugura în primăvara anului viitor, dă asigurări primarul Tiberiu Costea.

Clădirea se construieşte pe amplasamentul unei şcoli dezafectate din satul Fumureni, iar constructorul va finaliza lucrările în toamna acestui an, urmând etapa de dotare cu aparatură medicală, aparate pentru gimnastică și mobilier pentru toate cabinetele prevăzute în planul investiţional. În cadrul acestui centru, seniorii vor avea parte de tratament, de consiliere psihologică şi socială, fizioterapie şi chiar de tratament la salina artificială care se va amenaja în interiorul clădirii.

Centrul va fi dotat cu SPA, jacuzzi şi se va putea face aici inclusiv fizioterapie cu ultrasunete. Clădirea va avea capacitatea de aproximativ 60 de persoane.

Aici se va putea servi inclusiv masa în sistem catering şi vârstnicii vor beneficia de tratament pe baza aparatelor existente. În cadrul proiectului se va amenaja inclusiv o sală de evenimente unde se vor organiza spectacole, se vor susţine piese de teatru şi aniversări:

„Proiectul Centrului de zi pentru persoane vârstnice din comuna Lungeşti este realizat în procent de 85%. Reamintesc faptul că este o investiţie în valoare de un milion de euro, cu bani europeni atraşi prin POR. Prin urmare, se va reuşi finalizarea lucrărilor în toamna acestui an, iar după acest pas urmează dotarea centrului, etapă care este inclusă în cadrul proiectului. Astfel, centrul va dispune de lift, aparatură medicală, aparate de gimnastică, dar şi mobilier pentru toate cabinetele prevăzute în planul investiţional. Am accesat fonduri şi pe această linie, în mod special pentru a sprijini persoanele vârstnice. În această categorie sunt şi părinţii mei, şi trebuie să avem grijă de toată lumea, mai ales de cei în vârstă. Centrul social este unul atipic, şi asta deoarece clădirea are dotări de ultimă generaţie. Aici persoanele în vârstă vor putea beneficia de SPA sau pot avea posibilitatea să se recreeze la o saună. Clădirea va fi dotă inclusiv cu lift. Persoanele în vârstă vor putea beneficia inclusiv de asistenţă medicală de specialitate pentru fizioterapie cu ultrasunete. Locaţia va fi dotată cu o sală de spectacole şi un cinema unde se vor putea viziona filme documentare, dar şi de o sală pentru socializare, unde de vor putea organiza zile onomastice”, a precizat primarul Tiberiu Costea.

Săli pentru diverse activități şi multimedia, cabinete medicale, cabinete pentru consiliere psihologică, toate acestea vor fi oferite gratuit bătrânilor din Lungeşti. Astfel, o clădire veche din satul Fumureni se va transforma într-un centru de asistență socială modern în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni, pe care l-a elaborat cu succes primarul Tiberiu Costea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *