La Slătioara, branşarea localităţii la gaze, un proiect de viitor

Administraţia locală din Slătioara speră că proiectul de branşare a localităţii la rețeaua de gaze naturale se va concretiza. Primarul localităţii Slătioara, Camelia Romcescu a depus cererea de finanțare pentru introducerea rețelei de gaze naturale pe o lungime de 8 kilometri, prin programul Anghel Saligny.

„Cererea de solicitare de fonduri pentru introducerea rețelei de gaze naturale în comuna Slătioara este depus din primăvara acestui an prin programul Anghel Saligny. În cadrul acestui proiect sunt incluse satele Coasta Cerbului, Slătioara, Gorunești, Mogești-Milostea și Rugetu. În totalitate, rețeaua va avea o lungime de 8 kilometri și sperăm să obținem fondurile necesare”, spune primarul localităţii Slătioara, Camelia Romcescu.

Primarul localităţii Slătioara, Camelia Romcescu este optimistă, şi îşi doreşte înfiinţarea sistemului de alimentare cu gaze în localitate fiindcă, pe lângă celelalte utilităţi, este extrem de important pentru comunitate, traiul ar deveni mult mai confortabil, fără grija lemnelor pentru foc, chiar dacă tariful gazului pentru consumatori s-a majorat. Cu toate acestea, primăriţa spune că sătenii abia aşteaptă să aibă gazul la poartă, pentru că lemnele de foc sunt tot mai puţine şi, implicit, tot mai scumpe.

Proiecte finanţate

Prin programul național de investiții „Anghel Saligny”, primarul Camelia Romcescu a primit confirmarea privind finanţarea a două dintre cele trei proiecte depuse. Drept urmare, Primăria Slătioara va primi suma de 12.000.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru asfaltarea și modernizarea mai multor drumuri din localitate: „Cele două proiecte care au primit finanţare vor viza modernizarea infrastructurii rutiere pe o lungime de aproximativ 14 kilometri. Cu aceste investiţii infrastructura din localitatea Slătioara ar fi încheiată. Cel de-al treilea proiect prevede construirea unor punţi pietonale pentru care vom identifica o altă sursă de finanţare”, a afirmat primarul localităţii Slătioara, Camelia Romcescu.

Proiecte europene

Prin Ministerul Fondurilor Europene, administraţia locală a accesat un proiect privind achiziţionarea de materiale sanitare şi dezinfectanţi în valoare de 365 de mii de lei. Tot cu bani europeni s-a depus un nou proiect pentru montarea unor staţii electrice. „În acelaşi timp lucrăm şi pentru eficientizarea iluminatului public prin achiziţionarea a 500 de lămpi cu led. Fiindcă cele 500 de lămpi nu sunt suficiente, cu bani din bugetul local am mai achiziţionat astfel de lămpi cu led. Vom avea sistem modern de iluminare, care nu poate decât să ofere mai multă siguranţă în comunitate, dar şi costuri mai mici la consumul de energie electrică”, spune primarul localităţii Slătioara, Camelia Romcescu.

În această perioadă, primarul localităţii Slătioara, Camelia Romcescu va realiza o sală de sport modernă, cu fonduri atrase prin Compania Naţională de Investiţii. Locaţia va avea o capacitate de 102 locuri şi este finanţată în totalitate cu bani atraşi prin Compania Naţională de Investiţii, nefiind necesară suportarea unor costuri suplimentare de către administraţia locală.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *