Primarul localităţii Bărbătești, Constantin Banacu: „Vă așteptăm să sărbătorim împreună „Ziua localităţii”, de Sfânta Maria Mică”

De Sfânta Maria Mică, comuna Bărbăteşti va fi epicentrul tradiţiilor româneşti autentice

Cântec, joc şi voie bună, tradiţie şi obiceiuri, sunt cuvintele care descriu evenimentul mult aşteptat de locuitorii comunei Bărbăteşti. Prin urmare, joi, 8 septembrie, festivalul „Brâul de aur” va reuni ansambluri de muzică populară pentru care portul popular este la loc de cinste.

Manifestările sunt organizate în parteneriat de către Primăria localităţii Bărbăteşti şi Consiliul Județean Vâlcea, cu implicarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea.

Momentul mult-aşteptat de localnici, dar şi de invitaţi este parada portului popular. Astfel, la orele prânzului, localnicii îşi vor etalat costumele populare şi vor putea fi admiraţi de cei prezenţi în căruţe, pe traseul Căminul cultural Bodeşti – Punctul „La Hotar” de la stadionul din Bărbăteşti, locaţia de desfăşurare a festivalului

După parada portului popular în căruţele trase de cai va urma programul artistic pregătit în detaliu de administraţia locală

Pe scenă vor urca artiști precum Petrică Nicoară, Ramona Călean, Fane Bănăţeanu,  Rapsodia Vâlceană. Nu vor lipsi invitaţii de la județ.

„Vă invit să fiţi alături de noi joi,  8 septembrie, de Sfânta Marie Mică când vom sărbători ziua comunei. Pe scenă vor urca artiştii invitaţi care ne vor încânta cu un spectacol extraordinar. În cadrul evenimentului vom avea şi  un superb foc de artificii”, ne-a declarat primarul comunei Bărbăteşti,  Constantin Banacu.

Seara se va încheia cu un frumos foc de artificii, la ora 23:00.

„Brâul de aur” a ajuns anul acesta la cea de-a 50-a ediţie, fiind o iniţiativă a Primăriei Bărbăteşti, CJCP Vâlcea şi a Căminului Cultural Bărbăteşti, încă din anul 1970.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *