Scandal între Mircia Gutău și liberali | Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate de acum în Râmnicu Vâlcea

Săptămâna aceasta a avut loc o ședință a Consiliului Local din Râmnicu Vâlcea cu câteva proiecte de hotărâre care au stârnit replici acide între Mircia Gutău și opoziție. De partea unei baricade se afla Virgil Pîrvulescu și consilierii liberali, iar de cealaltă parte Mircia Gutău împreună cu aliații din partidele PSD/PER/USR.

Pe lângă tradiția replicilor sarcastice sau cunoscutele lozinci, motivul neînțelegerii se leagă de proiectele de hotărâre care au reprezentat aprobări pentru două planuri urbanistice zonale: unul pentru firma Romeo Impex, iar celălalt pentru SC Ciogescu SRL.

Povestea neînțelegerilor este mai veche, deoarece la ședința de Consiliu Local din data de 28 iunie, a mai fost propus spre aprobare un PUZ pentru firma Romeo Impex, însă consilierii USR s-au abținut, proiectul nefiind aprobat. La ședința din această săptămână, consilierii USR au schimbat votul și au împins spre aprobare proiectul pentru acest plan urbanistic zonal. Consilierul PNL, Constantin Popa, spune că aceștia au fost dați în judecată și, prin urmare, au schimbat intenția de vot.

Față de data trecută când firma Romeo Impex a pus spre aprobare acest PUZ nu s-a schimbat nimic din date, dar votul dumneavoastră s-a schimbat la 180 de grade. Data trecută v-ați abținut, de data aceasta ați votat pentru. Puteți să îmi spuneți și mie ce anume v-a determinat să votați pentru acest PUZ? Domnilor consilieri USR, explicați-ne și nouă de ce de fiecare dată când sunteți dați în judecată modificați votul?

Consilierul USR, Constantin Popa, către consilierii USR.

Viceprimarul Andrei Gheorghiu i-a răspuns liberalului spunând că și consilierii PNL și-au schimbat votul pentru mai multe planuri urbanistice zonale pe parcursul timpului. Totuși, consilierul Constantin Popa menționează faptul că PNL votează doar un PUZ care respectă reglementările legale.

Motivația votului este aceeași ca și până acum – avem un nou Plan Urbanistic General în lucru, orice modificare prin PUZ-uri a actualului PUG nu face decât să amâne și să încurce lucrările. De asemenea, derogările repetate de la PUG, din ultimii ani, nu au făcut decât să genereze un haos urban în orașul nostru, haos care este vizibil în trafic și în calitatea vieții noilor proprietari de locuințe, care duc lipsa de locuri de parcare și de o infrastructură modernă.” a transmis Organizația Municipală PNL Râmnicu Vâlcea pe Facebook.

Ambele proiecte de hotărâre privind aprobarea planurilor urbanistice zonale, atât pentru Romeo Impex, cât și pentru SC Ciogescu SRL, au fost aprobate. Consilierii liberali s-au abținut, iar consilierii PSD/PER/US au votat în favoarea proiectului.

De acum, mașinile parcate neregulamentar în Râmnicu Vâlcea se vor ridica

Un nou proiect de hotărâre care a fost aprobat la ședința din 30 august 2022 are în vedere delegarea instituției ETA și a unei autoutilitare din dotare pentru serviciile de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar pe carosabilul din oraș. Acest proiect a fost propus și aprobat de primarul Mircia Gutău și partidele aliate acestuia în Consiliul Local.

Cu toate acestea, liberalii s-au opus acestui proiect. Aceștia spun că această decizie nu este tocmai relevantă din pricina actualului regulament de funcționare a parcărilor. Liberalii ar dori alt regulament pentru sistemul de parcare publică din Râmnicu Vâlcea.

Contractul de delegare a serviciilor de ridicare autovehicule bazat pe actualul Regulament de Parcări din municipiu este o decizie profund greșită din partea administrației locale. Regulamentul de parcări propus de primarul municipiului și-a demonstrat limitările și neajunsurile în ultimii 2 ani. PNL susține necesitatea schimbării acestui Regulament de Parcări și în acest sens domnul viceprimar Virgil Pîrvulescu a depus, încă din primăvara acestui an, un nou Regulament care oferă fiecărei locuitor al orașului dreptul la un loc de parcare gratuit. Acest Regulament nu a fost supus pentru dezbatere în Consiliu Local niciodată, încălcându-se grav Codul Administrativ care oferă consilierilor PNL dreptul de a propune Hotărâri de Consiliu Local!

Organizația Municipală PNL Râmnicu Vâlcea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *