Virgil PÎRVULESCU: „Am redus populaţia oraşului prin acţiunile noastre. În ultimii 10 ani, populaţia din Râmnicu Vâlcea a pierdut 30.000 de locuitori”

Relaţia dintre liberali şi administraţia locală din Râmnicu Vâlcea devine din ce în ce mai rece şi tinde să se transforme într-un război politic total până la alegerile din 2024. Comportamentul recent al primarului, de a face scandal în timpul şedinţei de Consiliu Local, a convins liberalii să filmeze părţi din şedinţă şi să le transmită live, pe Facebook. Deocamdată, partidele USR, PER şi PSD formează o alianţă în Consiliul Local din Râmnicu Vâlcea, cu Mircia Gutău în frunte. Am discutat cu Virgil Pîrvulescu, liderul liberalilor din cadrul organizaţiei municipale despre situaţia actuală la nivel local într-un interviu realizat pentru cititorii ziarului Impact Real. 

Impact REAL: Având în vedere faptul că nu se mai transmit şedinţele de Consiliu Local live pe pagina de Facebook a primăriei, v-aţi gândit să preluaţi iniţiativa? 

Virgil PÎRVULESCU: Datorită faptului că primăria nu vrea să respecte regulamentul privind funcţionarea Consiliului Local, noi ne-am propus să transmitem live şedinţele prin eforturi proprii. Am desemnat vicepreşedintele pe strategii de comunicare să facă demersurile necesare, astfel încât pe contul Partidului Naţional Liberal să facem acest lucru. Nu am reuşit la ultima şedinţă pentru că poziţia noastră a fost mascată de publicaţiile obediente primarului, care au ocupat în sală locurile de aşa manieră încât să nu reuşim acest lucru, dar pe viitor vom transmite live pe contul de Facebook PNL Râmnicu Vâlcea toate şedinţele online. 

Impact REAL: Sunteţi sigur că primarul va permite acest lucru, având în vedere că faceţi parte din opoziţie? 

Virgil PÎRVULESCU: Păi, dacă dumnealui se va opune, în sensul în care va lua măsuri fizice de înlăturare a aparaturii, atunci înseamnă că noi nu avem ce căuta în acea incintă a Consiliului Local, dacă noi, consilierii locali nu avem nici un drept, atunci ne vom retrage de la discuţiile din Consiliul Local. 

Impact REAL: Credeţi că ultima hotărâre, pentru ridicarea vehiculelor parcate neregulamentar este o decizie bună, din punct de vedere administrativ? 

Virgil PÎRVULESCU: Cum să fie o decizie bună, atâta timp cât noi am propus un nou regulament al parcărilor în municipiul Râmnicu Vâlcea, în condiţiile în care noi ne dorim degrevarea parcărilor de la imobile de alte autoturisme decât cele ale locatarilor? Putem discuta despre acest serviciu, de ridicare a autoturismelor după ce punem la punct toate parcările. Şi legal putem discuta sub orice aspect acel proiect de hotărâre pe care noi l-am depus, cu privire la asigurarea unui loc de parcare pentru fiecare apartament din oraş, cu gratuitate pentru vâlcenii care merg să-şi rezolve probleme în anumite zone de interes pentru 30 de minute sau o oră, ambele sunt propuneri făcute de noi. Acestea sunt nişte lucruri normale pentru un oraş şi, atunci când pui la punct un mecanism al parcărilor care să fie în sprijinul cetăţeanului, abia apoi putem discuta despre măsuri coercitive, de ridicare a autoturismelor. Mă întreb, în condiţiile în care viaţa a devenit atât de scumpă, în care salariile sunt cum sunt în oraşul nostru, locuri de muncă nu există, când eşti nevoit să te deplasezi cu autovehiculul, autoturismul proprietate personală, să te duci la spital şi să-ţi duci un copil bolnav ce faci dacă vine să îţi ridice maşina când tu eşti atât de disperat să salvezi copilul? Unde credem noi că vom ajunge cu aceste măsuri, care sunt împotriva cetăţeanului? Care este cea mai mare investiţie a Municipiului Râmnicu Vâlcea în ultimul an? Toată presa spune că ar fi sensul giratoriu de la poliţie. Să înţelegem că Primăria Râmnicu Vâlcea, într-un an are ca cea mai mare investiţie giratoriul de la poliţie. Îmi şi închipui cum acel sens giratoriu de la poliţie o să creeze vreo 400 de locuri de muncă. Acesta este oraşul Râmnicu Vâlcea. Acestea sunt investiţiile în oraş! 

Impact REAL: Am observat că organizaţia municipală PNL are nişte standarde de vot pentru planurile urbanistice zonale, care ar fi acestea? 

Virgil PÎRVULESCU: Rog toţi cetăţenii municipiului Râmnicu Vâlcea şi pe cei care solicită modificarea prin PUZ să citească legea urbanismului şi, în speţă, să citească articolul 32, punctul 7, care spune foarte clar că poţi modifica elementele dintr-un PUG, adică planul de urbanism general al oraşului cu maxim 20% din elementele prevăzute în PUG. Dacă eu am o înălţime de 10 metri prevăzută în zona respectivă a clădirii printr-un PUZ, pot să măresc cu maxim 20%, care înseamnă 12 metri. Să nu vă închipuiţi vreodată că noi votăm împotrivă sau pentru doar din cauză că aşa vrem noi, ci doar cum spune legea. Rog cetăţenii şi pe cei interesaţi să citească în toate documentaţiile de urbanism puse la dispoziţia Consiliului Local. Nu mă interesează cum îl cheamă pe investitor sau ce nume are el. Acele campanii de denigrare a noastră din presa scrisă finanţată de aceşti oameni sunt făcute pentru că ei ştiu foarte clar că încalcă legislaţia. Noi trebuie să devenim nişte oameni normali într-un oraş normal, şi legea să fie lege pentru toţi. Că în oraşul nostru s-a construit sau că în oraş nu s-a construit haotic, vedeţi fiecare dintre dumneavoastră. 

Impact REAL: Este proiectul creşei din Goranu un câştig al administraţiei locale? 

Virgil PÎRVULESCU: Cum să faci o creşă în Goranu, când aglomeraţia urbană care se referă la familiile tinere cu copii se află pe bulevard? Ar fi trebuit la orice dezvoltare urbană pe bulevardul Ostroveni să fie achiziţionat teren şi să fie construite creşe. Din discuţiile cu Episcopia Râmnicului Vâlcea am aflat că pe terenul acestora există intenţia şi planul de construcţie a unei grădiniţe şi a unei şcoli cu fonduri, bineînţeles, probabil şi cu ajutor din partea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, dar de ce noi nu suntem în stare? De ce noi n-am fost în stare să construim, când am aprobat atâtea blocuri acolo? Am redus populaţia oraşului prin acţiunile noastre. În ultimii 10 ani, populaţia din Râmnicu Vâlcea a pierdut 30.000 de locuitori, ceea ce înseamnă retrogradare din punct de vedere al rangului oraşului şi înseamnă bani mai puţini de la Bucureşti, în final, înseamnă că avem un oraş mai sărac. 

Impact REAL: Sunteţi de părere că nunta lui George Simion, liderul partidului AUR, a fost o simplă adunare sau a avut şi scopuri politice? 

Virgil PÎRVULESCU: Simon este un om politic care profită de orice moment pentru a putea să-şi facă publicitate şi pentru a putea să-şi atragă adepţi. A îmbinat utilul cu plăcutul. Acea nuntă pe care şi-a programat-o şi care, bineînţeles, a fost finanţată prin sprijinul diverselor entităţi economice, probabil că nu i-a atras popularitatea pe care şi-a dorit-o. Din cele 10.000 de persoane preconizate să ajungă la nuntă nu au venit decât vreo 5000, alţii spun că mai puţine. Din punctul meu de vedere el, ca politician, şi-a atins o parte din popularitate. Despre omul politic Simion putem discuta cât este de bun sau cât este de rău atunci când va fi băgat într-o zonă de guvernare. Până acum putem discuta doar despre un Simion care electoral se comportă bine. Adică ştie să îşi atragă adepţi, ştie să se folosească de orice eveniment pentru a-şi aduce voturi. Când va ajunge la treabă, atunci o să îl vedem cât de pregătit este. 

Impact REAL: Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea a acceptat invitaţia la nuntă. Care este motivul pentru care Mircia Gutău este atât de apropiat de George Simion?  

Virgil PÎRVULESCU: Mircia Gutău este disperat. Sondajele care s-au făcut din partea partidului dumnealui şi ale PSD probabil că i-au dat nişte rezultate care l-au pus rău de tot pe gânduri. De altfel, vedeţi frenezia din ultimele zile, cu publicarea neîncetată se proiecte pe reţelele de socializare. Această perioadă arată care este în momentul de faţă poziţia dumnealui pe piaţa politică locală. Am ascultat lucrurile acestea de la un om mai bine pregătit în politică decât mine, care a spus că atâtea mandate duc la eroziune, pentru că toate se întorc cumva, toate nerealizările. Faptul că n-a făcut nimic pe o perioadă îndelungată de timp, toate se vor întoarce împotriva lui Mircia Gutău. Este cumva poziţionat, cred, în momentul de faţă, ca fiind a 3-a persoană pe care o putem lua în calcul la funcţia de primar din anul 2024. Vârsta şi timpul nu iartă pe nimeni. Eu cred că, în momentul de faţă putem discuta despre o bătălie acerbă între reprezentanţii PNL şi PSD pe plan local. Cam aici se va vedea, atunci când PSD va avea propriul candidat şi PNL mă va avea pe mine.  

Impact REAL: În afară de colegii liberali, cu care oameni politici locali vă înţelegeţi bine? 

Virgil PÎRVULESCU: Am o relaţie foarte bună cu mulţi dintre consilierii locali PSD, cu care mă cunosc dinainte de a intra în politică. Mă înţeleg bine cu un consilier local PER, cred că acesta are principiile şi capacitatea de a putea să discute ca un om normal.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *