Primăria Buneşti a primit fonduri pentru refacerea covorului de asfalt pentru 35 de străzi

Primarul comunei Buneşti, Viorel Radi, aflat la al şaptelea mandat de primar ştie că proiectele pe fonduri europene şi guvernamentale sunt esenţiale pentru dezvoltarea comunei. Astfel, pe lângă proiectele depuse în prezent pe PNRR, AFM, sau CNI, Primăria Buneşti a depus un proiect prin noul PNI „Anghel Saligny”, care a şi fost acceptat pentru finanţare. Prin urmare, 14,5 milioane de lei ajung în comuna Buneşti. Banii vor fi folosiţi la lucrările de refacere a covorului de asfaltare pentru drumurilor comunale din localitate:

„La Ministerul Dezvoltării, prin noul PNI „Anghel Saligny” am depus un proiect pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de aproximativ 11 kilometri. Deşi aceste drumuri au fost asfaltate anterior, între timp s-au deteriorat din cauza uzurii, iar unele porţiuni au mai fost sparte din cauza branşărilor care s-au făcut la sistemele de apă şi canalizare. Acum nu o să mai fie nevoie să se spargă asfaltul, fiindcă ultima extindere la reţeaua de apă şi canalizare s-a făcut în acest an. Ţin să spun că noi am reuşit să avem sistem de apă şi canalizare în localitate din anul 1997. În prezent, prin acest PNI „Anghel Saligny, proiectul de refacere a covorului de asfaltare este în valoare de 3 milioane de euro, pentru 35 de străzi. Noi sperăm să începem lucrările în această toamnă, pentru că avem licitaţia şi contractul”, a precizat primarul localităţii Buneşti, Viorel Radi.

Primarul spune că la CNI are depuse solicitări privind finanţarea pentru construcţia unei săli de sport, construirea unei primării şi modernizarea şcolii din localitate. De asemenea, primarul a declar că sistemul de iluminare stradală se află în plină modernizare prin montarea a sute de lămpi cu led cu bani din bugetul propriu. Şi tot cu bani din bugetul local continuă înfiinţarea sistemului de gaz natural în localitate. Lucrările au început în primăvara acestui an, însă proiectul elaborat aşa cum cer normele în domeniu a fost depus pentru finanţarea integrală de administraţia locală la Ministerul Dezvoltării, prin programul „Anghel Saligny”. Primarul localităţii Buneşti, Viorel Radi, spune că pe segmentul unde s-a introdus reţeaua de gaze se fac deja racordurile, iar comunitatea este mulţumită.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *