Vâlcea câștigă fără emoții la Mioveni

În etapa 4 din Liga Florilor, SCM Rm. Vâlcea a câștigat sâmbătă, la Mioveni, scor 36-33 cu Dacia.

Cum era de așteptat, echipa pregătită de Bent Dahl a confirmat startul de sezon și a  reușit să câștige și la Mioveni. Din minutul 8, SCM a trecut la cârma jocului, iar Elghaoui, Kovacevic, Glibko, Levchenko și-au confirmat valoarea și forma bună, contribuind consistent la rezultatul final. În acest meci nu au jucat Fujita, Hosu și Klikovac, care au fost indisponibile. Prima repriză s-a terminat 14-20 și Vâlcea își securizase deja cele trei puncte.

În repriza secundă SCM-ul s-a desprins până la 8 goluri diferență în minutul 42. Treptat, Mioveni a revenit în joc s-a apropiat până la două goluri în minutul 54, dar nu a mai putut întoarce rezultatul. Vâlcea s-a impus cu 36-33 își adaugă în cont trei puncte importante. Golurile SCM-ului au fost marcate de  Kovacevic 8, Elghaoui 8, Glibko 6, Levchenko 5, De Jong 3, Lupei 3, Hansson 2 și Dăscălete 1.

Antrenorul Bent Dahl este mulțumit de faza ofensivă, dar spune că în defensivă mai sunt multe de pus la punct. ”Vreau să le mulțumim celor de la Mioveni pentru acest meci, îi respectăm, știm că sezonul acesta au o echipă mult mai bună decât în anii precedenți, acum au jucătoare cu calitate. În prima repriză am fost foarte mulțumit de joc. În partea secundă, nu am jucat la fel de bine, totuși am controlat meciul până la final și am câștigat trei puncte, asta este cel mai important. Urmează meciul cu CSM București, în care avem numai de câștigat. Avem o echipă nouă, jucăm un handbal bun și o să vedem cât de departe putem ajunge. Marcăm mereu peste 30 de goluri, deci jucăm bine pe atac,  am putea însă fi mult mai buni pe defensivă” a spus nordicul.

Daniela de Jong a fost una din jucătoarele de importante ale echipei vâlcene. ”Toate jucătoarele am jucat bine, am avut suișuri și coborâșuri, dar la final am fost o echipă bună. Abia aștept meciul cu CSM București, a mai rămas puțin timp, va fi un meci dificil” a spus suedeza.

SCM are 10 puncte din patru jocuri și se situează pe locul 2, la egalitate cu CSM București,  trupa din Capitală având un golaveraj mai bun. Ambele echipe pot fi depășite de Buzău, care va juca diseară acasă cu Cisnădie.

Pentru SCM urmează pe 22 septembrie, la Rm. Vâlcea, derby-ul cu CSM București, principala favorită la câștigarea titlului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *