Viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu spune „next time” comunităţii din Budeşti, privind aderarea în ADI Transport

Reamintim faptul că, în această perioadă, la Râmnicu Vâlcea s-au pus bazele înființării Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) de Transport Public. Scopul invocat al înființării acestei asociaţii este acela de extindere a transportului public în localitățile învecinate municipiului, membre în această asociație prin achiziționarea de autobuze și microbuze electrice, stații de încărcare, management integrat de trafic.

Primarul localităţii Budeşti, Ionel Vlădulescu: „”Varianta că Budeştiul nu vrea să facă parte din această asociaţie este o mare eroare”

La una dintre primele şedinţe  în cadrul căreia s-au întâlnit  la Primăria Rămnicului,  primarii localităţilor care sunt incluse în noua Asociaţiei de Dezvoltarea Intercomunitare de transport public a fost prezent şi primarul localităţi Budeşti, Ion Vlădulescu, care a afirmat că este de acord  cu achiesarea comunei în această asociaţie, dar cu condiţia să fie prezentat regulamentul şi statutul noii Asociaţii de Dezvoltarea Intercomunitare de transport public.

Ulterior, după această întâlnire, primarul Ion Vlădulescu nu a mai  avut nicio discuţie, nu am mai fost invitat la nicio şedinţă, nu a primit nicio adresă, în schimb, a aflat întâmplător că în cadrul uneia dintre şedinţele publice ale Consiliului Local Vâlcea a fost probat  acordul de principiu  pentru asocierea Municipiului Râmnicu Vâlcea cu oraşele Călimăneşti, Băile Olăneşti, Ocnelele Mari, Băile Govora şi comunele Bujoreni, Dăeşti, Vlădeşti şi Mihăeşti în vederea înfiinţării Asociaţiei de Dezvoltarea Intercomunitare de transport public: . 

„” Am fost prezent şi eu,la una dintre primele întâlnire unde s-au strâns primarii localităţilor care sunt incluse în această  ADI Transport. În cadrul acestei întâlniri am afirmat că sunt de acord cu condiţia să văd regulamentul  şi statutul acestei Asociaţii de Dezvoltarea Intercomunitare de transport public. Prin urmate, am solicitat documentele specifice fiindcă vreau să văd care sunt condiţiile  pentru că regulamentul poate să ne surprindă cu impunerea unor obligaţii  greu de suportat. În urma acestei discuţii a rămas că se va întocmi regulamentul, că toată documentaţia se va transmite ca să putem demara procedura. Ulterior, după această întâlnire  nu a mai fost nicio discuţie, nu am mai fost invitat la nicio şedinţă, nu am primit nicio adresă, în schimb,  am văzut  ca în cadrul unei şedinţe publice a Consiliului Local Vâlcea  că s-a aprobat  acordul de principiu  pentru asocierea Municipiului Râmnicu Vâlcea cu oraşele şi comunele din prejur în vederea înfiinţării Asociaţiei de Dezvoltarea Intercomunitare de transport public. Am mai auzit şi varianta că Budeştiul nu vrea să facă parte din această asociaţie, este o mare eroare. În localitate transportul publicat se face de către un operator  privat, cu toate acestea  este cert că noi avem nevoie de un transport public modern, aşa cum ar trebui să fie la nivelul anului 2022 . Eu vreau să îmi spună  domnul Andrei Gheorghiu dacă a discutat decât o singură data cu primarul de la Budeşti pe tema a aceasta într-o şedinţă în Primăria Municipiului Vâlcea în care eu am solicitata  să se întocmească  un regulament de funcţionare  fiindcă aşa era normal, un statul al asociaţiei,şi ulterior  să ne vedem şi să discutăm. Însă, după aceea nu s-a mai întâmplat nimic. Dacă domnul Gheorghiu spune că am mai avut vreo altă discuţie cu privire la aderarea comunei în această Asociaţiei de Dezvoltarea Intercomunitare de transport public sau altceva  este neadevărat  şi nu este bine  fiindcă aici, noi facem administraţie. Am fost acuzat de faptul că localitate Budeşti nu face parte din „ zona metropolitană”. Da, aşa este, „ zona metropolitană” este cu totul altceva,   iar acest lucru nu ar trebui să reprezinte nicio piedică în includerea localităţii în această ADI  transport”,  ne-a precizat primarul localităţii Budeşti, Ionel Vlădulescu.

Viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu: „Faptul că localitate Budeşti nu face parte din această asociaţie cred că a fost o problemă de comunicare”

În replică, viceprimarul Andrei Gheorghiu „aruncă pisica moartă în curtea vecinului” spunând că de fapt a discutat de mai multe ori cu primarul localităţii Budeşti, iar faptul că  Budeştiul nu face parte din această asociaţie este fix din cauza problemelor de comunicare,  acuzând că nu a existat interes din partea administrației locale în ceea ce priveşte aderarea localităţii la ADI Transport. 

Într-un final, spune că este loc pentru fiecare localitate care vrea să facă parte din această ADI, inclusiv pentru comuna Budeşti,  dar nu acum,  cu alte ocazii. 

„”Noi am avut un acord de principiu în baza căruia am aplicat împreună, toate localităţile, la proiectele prin PNRR  pentru autobuze  şi microbuze electrice, staţii de încărcare, staţii de îmbarcare, un sistem de management integrat. Eu sunt responsabil şi coordonez departamentul de fondurile europene  şi sunt împuternici privind demersurile necesare înființării ADI transport, iar faptul că localitate Budeşti nu face parte din această asociaţie cred că acolo a fost o problemă de comunicare. La prima întâlnire, iniţial, anul trecut, a participat şi localitatea Budeşti, ulterior am mai încercat să mai discutăm, aşteptau şi nişte răspunsuri din câte am înţeles eu de la Consiliul Judeţean şi până la urmă nu cred că a existat vreun interes foarte mare. Dar, nu este o problemă, pot adera şi după aceea şi alte localităţi. Adică, transportul metropolitan trebuie să includă, din punctul meu de vedere neapărat  şi localitatea Budeşti pentru că într-un fel au altul suntem legaţi economic. Eu am discuta de mai multe ori cu primarul localităţii Budeşti, ştiu că a existat interes la un  moment dat, după care au exista nişte probleme de comunicare, să le numesc eu aşa. Dar,  nu văd o problemă în momentul de faţă,  pentru că poate să adere orice localitatea din jur după aceea dacă ar fi interesaţi. Acesta este primul proiect la care aplicăm împreună ca asociere  mai departe există şi tranşa a doua de unde  se mai pot aplica, urmează Programele Operaţionale   2021 – 2027 unde sunt foarte mulţi bani alocaţi pe transport şi pe mobilitate, deci sunt o grămadă de alte variante”,   viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *