La Voineasa, sezonul turistic a fost la cea mai înaltă cotă

Sute de turişti au trecut pagul staţiunii Voineasa în această vară, şi asta fiindcă Voineasa este una dintre perlele turistice ale zonei, beneficiind în orice anotimp de un cadru natural pitoresc şi o locaţie deosebită, iar telegondolele şi teleschiul care au fost puse la dispoziţia turiştilor pentru al doilea an consecutiv, în perioada acestei veri au îmbrăcat pachetul turistic:

„Sezonul turistic a fost la cea mai înaltă cotă, sute de turişti au trecut pagul staţiunii Voineasa în această vară. Vorbim atât despre Voineasa, dar şi de partea de sus a zonei, la Obârşia Lotrului unde, datorită telegondolei care a funcţionat la sfârşit de săptămână foarte bine, turismul a fost un real succes. Anul viitor va fi şi mai bine, fiindcă deja s-a făcut cunoscut faptul că telegondola de la pârtie funcţionează şi vara. A fost un sezon bun, pot spune că au fost între 300 şi 400 de turişti în fiecare week-end, care s-au bucurat de traseele de bicicletă puse la dispoziţie de administratorii domeniului schiabil. Făcând o medie, din punctul meu de vedere, prin Voineasa au trecut în vara acesta aproximativ 60 de mii de turişti, iar iarna trecută am avut peste 80 de mii de turişti. După prima decadă a lunii septembrie telegondola se va închide, va intra în revizie pentru pregătirea perioadei de iarnă. O dată cu prima zăpadă va începe fără probleme sezonul de schi”, a precizat primarul Gabriel Năstăsescu.

Turiştii au venit special pentru odihnă şi au optat pentru zona Voineasa – Obârşia Lotrului pentru că are un pachet complet: aer curat, lipsit de orice urmă de poluare, pensiuni aşezate în locuri pitoreşti, peisaje deosebit de atractive şi trasee turistice minunate.

Vara aceasta, turismul la Voineasa a prins aripi

În acest sezon, la Voineasa toate serviciile oferite de pensiuni au funcţionat şi încă funcţionează la capacitate maximă şi, ne spune primarul, este posibil ca, începând din luna noiembrie, întreaga zonă să fie din nou plină cu turişti. Motivul este acela că iubitorii de schi pot să îşi facă planuri în ceea ce priveşte domeniul schiabil Transalpina de la Vidra, deoarece sezonul de iarnă va fi deschis cât mai repede cu putinţă, iar condiţiile atmosferice vor permite acest lucru.

Voineasa este adevărata recompensă pe care o oferă muntele

La Voineasa, muntele oferă opţiuni de petrecere a timpului liber atât iarna, dar şi vara, fiindcă aici se pot face drumeţii, se pot cuceri noi vârfuri, se pot descoperi cascade sau, pur şi simplu, turiştii se pot relaxa cu o carte bună, în mijlocul naturii. Pensiunile oferă, pe lângă cazare şi masă, şi mici servicii. Au fost turişti care în lunile iunie, iulie şi august au preferat să parcurgă traseele turistice din zonă.

De aici, de la Voineasa pornesc trasee turistice către lacul de acumulare Vidra, lacul glaciar Ciunget şi pădurea rezervaţiei naturale Latoriţa, Cataractele Lotrului şi Obârşia Lotrului. Întreaga Vale a Lotrului este o oază de linişte care oferă un climat tonic, aer curat, lipsit de praf, puternic ionizat, peisaje greu de descris în cuvinte şi trasee care lasă amintiri de neuitat. 

Partea şi mai interesantă este că Voineasa reprezintă pentru tineri sau familiile tinere cu copii cheia în alegerea destinaţiei de vacanţă. Oamenii au căutat destinaţiile care nu sunt foarte aglomerate şi, din acest punct de vedere, Voineasa şi, în principiu, întreaga Vale a Lotrului au oferit acest tip de turism.

Peste toate acestea, atracţia zonei pentru cei care vor să admire frumuseţea locului de pe creasta munţilor au fost telegondolele şi teleschiul, care au fost puse la dispoziţia turiştilor în perioada acestei veri de administratorii domeniul schiabil Transalpina de la Vidra.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *