Primarul Gheorghe Gîngu oferă copiilor şcoli moderne mai ceva ca la oraş

Primarul localităţii Bujoreni, Gheorghe Gîngu: „Avem şcoli frumoase şi sunt mândru de ele” 

Şcolile din Bujoreni sunt clădiri cu acces la internet, cu laboratoare de informatică, laptopuri, calculatoare şi aparatură video. De toate acestea beneficiază cei aproape 380 de elevi ai şcolilor din localitate.

Pentru ca elevii din localitate să beneficieze de astfel de locaţii moderne, aşa cum ar trebui să fie la nivelul anului 2022, administraţia locală din Bujoreni a reuşit să atragă fonduri pentru modernizarea, dotarea şi extinderea unităţilor de învăţământ de pe raza localităţii. Astfel, grădiniţa cu program normal de la Bogdăneşti a beneficiat de un proiect care s-a ridică la peste 2000 de mii de lei. Fonduri guvernamentale au fost atrase şi pentru modernizarea, dotarea şi extinderea Şcolii din satul Olteni şi a Şcolii cu clasele I-VIII Gura Văii. Primarul Gheorghe Gîngu, fiu de dascăli, spune că începutul a fost greu, privind asigurarea unor şcoli corespunzătoare desfășurării procesului de învățământ.

„Şcolile reprezintă cea mai mare dorinţă a mea de a le avea mai ceva ca la oraş, din această dorinţă rezultă şi faptul că locaţiile arată impecabil şi nu mă voi opri aici.  Am început cu pictatul claselor, vom continua, iar la începutul anului viitor le vom avem pe toate pictate. La şcoala din satul Olteni avem acum încă două lucrări pe care urmează să le finalizăm luna aceasta, pentru că era foarte greu accesul cu microbuzul în curtea şcolii şi puneam în pericol copiii care trebuiau să urce şi să coboare din microbuzul şcolar. În acest sens, am făcut un proiect de sistematizare verticală, adică s-au amenajat locuri de parcare în faţa şcolii. Pentru această lucrare am mai primit încă o sesizare că nu am anunţat pe toată lumea că nu am avize CNAIR. Pe această cale i-am mulţumit domnului director de la ISC. Un alt proiect în valoare de 900 de mii de lei pentru care am semnat contract de finanţare prin Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar privește dotările în şcoli şi masă caldă pentru elevii de gimnaziu. În această categorie intră 105 copii. Masă caldă le mai oferim şi celor 25 de copii prin POCU. Noi avem toate şcolile conforme, la nivelul de învățământ al anului 2022, cu terenuri de sport. Şi la grădiniţa din satul Lunca unde îşi desfășoară activitatea 42 de grădinari se va construi un teren de sport, dar asta abia după ce vom face recepţia lucrărilor. Avem şcoli frumoase şi sunt mândru de asta”, ne-a precizat primarul localităţii Bujoreni, Gheorghe Gîngu.

Primarul are depus şi proiectul pentru construirea unei săli de sport la CNI în curtea şcolii din satul Gura Văii. La Olteni se va face complexul administrativ, însemnând construirea unei noi primării şi o sală de sport şi evenimente, o investiţie de peste 15 milioane de lei. Un alt proiect pentru care aşteptă finanţarea este construirea dispensarului. 

Drumuri locale modernizate pe o lungime de 8 kilometri

Cu bani guvernamentali, la Bujoreni s-au executat lucrări de asfaltare și punere în siguranţă prin readucerea la starea iniţială a drumurilor comunale pe o lungime de 8 kilometri: „Lucrările acestea sunt extrem de importante, fiindcă atunci când ploua torenţial ploaia spăla balastrul şi nu ne alegeam cu nimic”, spune primarul. 

 Pentru asfaltarea drumurilor, administraţia locală a primit finanţate prin PNI „Anghel Saligny”, pentru care primarul speră să asfalteze 20 de kilometri, şi asta fiindcă, iniţial în proiect erau prinşi 39 de kilometri de drumuri comunale. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *