Alina Enescu: ”Am revenit acasă!”

Profesoara Alina Enescu va antrena la CS Vâlcea-1924, urmând a se ocupa de secția de atletism a clubului aflat în subordinea Consiliului Județean.

În ultimii ani, profesoara Alina Enescu se ocupa de pregătirea copiilor la două cluburi, CNMB Rm. Vâlcea și CSM Onești.  ”Sunt de câțiva ani în pribegie, de când antrenez la cluburi din alte județe. Vă mulțumesc că m-ați adus aici pe mine și pe fetele mele, care sunt atât de bune și de talentate. Sper să vorbească rezultatele pentru noi și să fie totul bine, avem susținere, fetele sunt din Vâlcea, eu am crescut aici, am făcut sport aici, părinții mei la fel. Pentru mine este cel mai minunat lucru de când antrenez, acela să revin și să concurez acasă, pentru Vâlcea” a spus Alina Enescu. Profesoara de atletism va pregăti fizic și pe baschetbaliștii de la CS Vâlcea-1924.

Președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu a salutat venirea Alinei Enescu la cubul CS Vâlcea -1924. ”Mă bucur că CS Vâlcea 1924 primește oameni buni și noi, eu spun că doamna Enescu este o valoare a sportului românesc. Mă bucur tare mult că ați venit să puneți umărul alături de noi la ceea ce ne dorim să fie o politică de stat: nu poate fi o minte sănătoasă decât într-un corp sănătos! Instituțiile statului trebuie să sprijine sportul, în speță Consiliul Județean, altfel acest lucru nu se poate întâmpla. Fără oameni ca dumneavoastră, acest lucru nu se poate realiza!” a declarat Constantin Rădulescu.

Noua antrenoare de la CS Vâlcea-1924 face parte dintr-o familie cu ștate vechi în atletism, părinții ei, Viorica și Octavian Enescu au fost antrenori emeriți, iar mama Alinei a pregătit-o pe Ionela Tîrlea, vicecampioana olimpică de la Atena, în proba de 400 m garduri. Alina a terminat Facultatea Babeș Bolyai din Cluj, specializare tenis de câmp și înot. Specializarea pentru atletism a obținut-o la Școala de Antrenori din București, în timp ce era studentă la Relații Internaționale, în cadrul ASE-ului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *