Sanie de vară pe pârtia de schi din Voineasa 

Autoritățile locale din Voineasa identifică soluții privind demersurile pentru realizarea unui traseu de sanie de vară pe un tronson al pârtiei de schi din localitate, în scopul diversificării ofertei turistice.

Primarul Gabriel Năstăsescu ne-a declarat că este vorba despre un teren aflat lângă pârtie, care are diferență de nivel, unde va putea fi amplasată o instalație de coborâre cu o lungime de aproximativ 2 kilometri, care va avea mai multe viraje adaptate la configurația terenului.

Practic, va fi realizată o linie de urcare și una de rulaj pe care săniile vor coborî în serpentine, pe o lungime de 2 kilometri. Realizarea acestui proiect va aduce beneficii atât pentru turiști, cât și pentru localnici, deoarece va completa oferta de petrecere a timpului în aer liber.

„Suntem în discuții cu autoritățile locale din Sinaia unde s-a realizat un traseu de sanie de vară pentru mai multe informații și avem două variante: să facem una care să se demonteze pe timp de iarnă pentru avea posibilitatea de a se schia sau, dacă ne permite terenul, să funcționeze ambele. Proiectul este posibil fiindcă lângă pârtie este un teren al primăriei. Traseul saniei de vară va fi montat pe o lungime de 2 kilometri și există posibilitatea accesării fondurilor europene pentru astfel de proiecte. Consultantul analizează configurația terenului pentru întocmirea proiectul. Noi lucrăm acum la intabularea terenului. Avem un topometrist care lucrează la măsurarea domeniului schiabil. Cărți funciare există, dar trebuie aduse la actualitate, și toate acestea sunt de durată. Proiectul saniei de vară pe pârtia de schi din Voineasa va fi integral pe domeniul nostru, nu vom afecta golul alpin, va porni exact de sub gondolă. Căutăm varianta proiectului unei sănii care să rămână permanent, fiindcă se poate folosi și iarna. Sperăm să putem monta o astfel de variantă, depinde de teren. Dacă nu, vom opta pentru varianta de demontare a tronsonului. Atunci va funcționa concomitent cu telegondolă sau pârtia de schi și sania. Sania este un proiect despre care am mai vorbit, instalația respectivă vine ca o anexă la pârtie, care va atrage turiștii într-un număr mult mai mare”, a menționat primarul Gabriel Năstăsescu.

La Voineasa, pe lângă telegondola care funcționează vara s-a luat în calcul să fie amenajată și o sanie de vară. Instalația va dezvolta oferta de agrement și petrecere a timpului liber. În consecință va crește numărul turiștilor care vor vizita Voineasa, va crește gradul de ocupare a spațiilor de cazare și, implicit, atractivitatea a stațiunii, în ansamblul ei.

Voineasa a reușit să atragă sute de mii de turiști

În vara aceasta, sute de turiști au trecut pragul stațiunii Voineasa. Vorbim atât despre Voineasa, dar și de partea de sus a zonei, la Obârșia Lotrului unde, datorită telegondolei care a funcționat pentru al doilea an consecutiv, la sfârșit de săptămână, turismul a fost un real succes: „A fost un sezon bun, pot spune că au fost între 300 și 400 de turiști în fiecare week-end, care s-au bucurat de traseele de bicicletă puse la dispoziție de administratorii domeniului schiabil. Făcând o medie, din punctul meu de vedere, prin Voineasa au trecut în vara aceasta aproximativ 60 de mii de turiști, iar iarna trecută am avut peste 80 de mii de turiști. După prima decadă a lunii septembrie telegondola s-a închis, a intrat în revizie pentru pregătirea perioadei de iarnă. O dată cu prima zăpadă va începe fără probleme sezonul de schi”, a precizat primarul Gabriel Năstăsescu.

Turiștii vin special pentru odihnă și optează pentru zona Voineasa – Obârșia Lotrului pentru că are un pachet complet: aer curat, lipsit de orice urmă de poluare, pensiuni așezate în locuri pitorești, peisaje deosebit de atractive și trasee turistice minunate.

Vara aceasta, turismul la Voineasa a prins aripi, iar sezonul de schi se anunță spectaculos

În acest sezon, la Voineasa toate serviciile oferite de pensiuni au funcționat la capacitate maximă și, ne spune primarul, este posibil ca, începând din luna noiembrie, întreaga zonă poate fi din nou plină cu turiști. Motivul este acela că iubitorii de schi pot să își facă planuri în ceea ce privește domeniul schiabil Transalpina de la Vidra, deoarece sezonul de iarnă va fi deschis cât mai repede cu putință, iar condițiile atmosferice vor permite acest lucru.

Transalpina – Voineasa este domeniul schiabil numărul 1 din România

Domeniului schiabil Transalpina este considerat domeniul schiabil numărul 1 din România ca destinație de vacanță pe timp de iarnă, dar și unul dintre cele mai moderne domenii schiabile din România. Pârtia de schi de la Voineasa este renumită și prin faptul că aici, în stațiunea montană, se poate schia inclusiv în luna mai. Peisajele parcă rupte din basm ar putea situa Voineasa printre cele mai căutate stațiuni din țară și ar rivaliza cu stațiunile de renume din Austria sau Elveția. La peste 1300 de metri altitudine, panorama munților Lotru și Parâng zugrăviți în alb este fascinantă, iar lacul Vidra se transformă într-o uriașă oglindă fermecată.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *