Decontări pe numele morților în 17 farmacii din Vâlcea

Dintre cele 56 de unităţi sanitare vâlcene de specialitate care asigură asistenţa farmaceutică a populaţiei aflate în subordina CAS, 17  sunt implicate în livrarea de medicamente către persoane decedate.

Un control al Casei Județene de Asigurări de Sănătate  scoate la iveală numeroase nereguli înregistrate în farmaciile din judeţ, în care eliberarea medicamentelor s-a făcut către persoane cu date de identitate ale unor decedaţi. Sandalul iscat de echipele de control ale CAS Vâlcea a atras atenţia organelor competente de cercetare, iar cercetările sunt în curs de desfășurare la momentul prezent:

 „În această perioadă, compartimentul de control din cadrul instituției a desfășurat o serie de acțiuni de control la furnizorii de servicii medicale aflați în relație contractuală cu instituția şi aduc la cunoștință faptul că, la nivelul unui număr de 17  farmacii din județul Vâlcea au fost constatate cu prilejul controalelor operative efectuate în trimestrul III 2022, o serie de  evidențe de fapt din care a rezultat eliberarea de medicamente de către aceste farmacii, prin împuterniciți care au ridicat medicamentele în numele beneficiarilor prescripțiilor medicale, completând componenta ”Eliberare” a prescripțiilor medicale prin utilizarea  datelor unor persoane decedate. Din perspectiva aspectelor constatate și înaintate de către echipele de control, în calitate de director general și  reprezentant legal al Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea, am obligația legală de a efectua demersul de sesizare a organelor competente de cercetare”, a anunţat directorul general Alin Voiculeţ în cadrul conferinţei  de presă, organizată de CAS Vâlcea, astăzi, 29 septembrie 2022.

Peste 1000 de rețete au fost complectate cu datele unor persoane decedate de cele 17 farmacii din județul Vâlcea. Paguba produsa nu este încă stabilită.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *