La Popești se va construi o grădiniță cu program prelungit

La Popești se va construi din temelii o grădiniță cu program prelungit. Primarul Aurora Măgura spune că o astfel de locație este necesară deoarece sunt solicitări depuse la primărie din partea părinților interesați. Noua grădiniță se va realiza în baza unui proiect depus în vederea finanțării la Compania Națională de Investiții.

Clădirea va beneficia de toate facilitățile necesare desfășurării unui act educativ de calitate, și anume: săli de clasă generoase, spații sigure și luminoase, locuri de joacă și relaxare amenajate, sală de mese, dormitoare și bucătărie proprie: 

„Este o investiție importantă pentru comunitatea noastră, care se va realiza în baza unui proiect pe care l-am depus la CNI încă din 2020, la cererea multor părinți. Noua grădiniță se va construi în satul Popești și va avea două grupe. Avem familii în care ambii părinți merg la serviciu și ne-am dorit să le asigurăm posibilitatea să-și lase copiii în siguranță, într-un loc care să ofere condiții foarte bune și să poată să-i ia seara. Eu cred că ne va ajuta Dumnezeu, astfel încât să primim finanțarea necesară cât mă repede pentru a o da în folosință. Suntem mândri, fiindcă locația se va alinia grădinițelor moderne prin standardul de calitate și serviciile educaționale pe care le va putea oferi copiilor noștri”, a precizat primarul localității Popești, Aurora Măgura.  

Spații generoase, moderne și sigure

La Popești se va construi poate cea mai modernă și mai frumoasă grădiniță din județ unde educatorii, copiii și părinți vor fi mulțumiți, datorită calității serviciilor care li se vor oferi în această unitate de excepție. Clădirea noii grădinițe va avea clase în armonii coloristice, decorațiuni potrivite vârstei, unde fiecare clasă va întruni toate exigențele desfășurării activităților educative pentru preșcolari.

Spațiul destinat acestei grădinițe va fi compartimentat în săli de grupă, săli multifuncționale, grupuri sanitare, sală de mese, terase și vestiare pentru „micuți”. 

Proiectul grădiniței este un exemplu de încredere, profesionalism, implicare, colaborare, dragoste și respect pentru oameni, dar mai ales pentru copii din partea primarul localității Popești, Aurora Măgura și asta fiindcă la Popești s-a implementat un concept educațional, de către toți factorii implicați în derularea proiectelor, care are drept scop educația copiilor. 

Copiii primesc masă caldă 

Prin programul „Pâine și mâine”, copiii din clasele primare primesc și anul acesta o masă caldă la prânz și ore de ajutor la teme și lecții remediale.

Primarul Aurora Măgura sprijină în continuare acest program, care are ca scop principal atragerea copiilor la școală prin oferirea unei mese calde, chiar în cadrul unității de învățământ. Totodată, pentru îmbunătățirea rezultatelor la învățătură, după terminarea orelor de curs, cei mici, prin acest proiect, se bucură și de un program after school. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *