La Cernișoara, copiii nu vor mai primi anul acesta masă caldă 

Din pix, Guvernul declară că a dublat numărul de școli care beneficiază de programul-pilot „Masă caldă”, în realitate promisiunea pare că a rămas doar pe hârtie fiindcă, anul acesta, cei 250 de copii din Cernișoara nu vor mai primi la școală pachețelul alimentar cu fructe și sandvișuri. Proiectul venea în întâmpinarea nevoilor elementare ale multor copii, cărora părinții sau bunicii lor nu reușeau să le-o ofere: 

„Anul trecut au fost trei școli din județ care au beneficiat de masă caldă pentru copii, printre care erau și cea din Cernișoara. Din păcate, peste noapte, ne-am trezit că am fost tăiați de pe listă. Nu pot să spun decât că sunt dezamăgit, era o masă binevenită, o bucurie și o siguranță pentru mulți copii. Nu cunosc motivele și nici nu vreau să comentez”, spune primarul localității Cernișoara, pastorul Dumitru Ciorâcă.

Toate acestea se întâmplă fiindcă, în România, copiii și educația sunt încă la nivel de proiect de țară, de care s-a ales praful și pulberea. În afară de un draft și niște hârtii printate nu a rămas nimic din „România educată” a lui Iohannis. Nimeni nu ia în seamă raportul recent făcut despre viața copiilor din mediul rural și problemele cu care se confruntă familiile acestor copii care arată că situația se înrăutățește, subliniind faptul că trei din zece copii merg seara flămânzi la culcare. Dar, pentru politicienii noștri totul se rezumă la declarații făcute din pix. Situația trenează de ani buni și nu se ajunge la nicio soluție, nici măcar una de compromis pentru copiii acestei ţări. Cifrele sărăciei se adâncesc de la un an la altul, dar pe nimeni nu interesează acest lucru. Un copil care se naște într-o zonă săracă din România are foarte mici șanse să răzbească în viață.

Ministrul educației a anunțat modificări de formă în educație, ignorând aproape școlile din mediul rural, fiindcă în această țară ne uităm cu mai mare atenție la școlile din marile orașe și le ignorăm cu succes pe cele din mediul rural.

De la această realitate ar trebui pornită reforma în educație, fiindcă, pentru acești copii nu contează dacă ministrul a anunțat că nu se vor mai pune note sau că nu mai au teze pe semestru. Ei au nevoie de asistență medicală, de o masă caldă pe zi suportată de stat, să aibă unde să facă sport și abia apoi să învețe.

Școala, mai ales în zonele sărace, ar trebui să fie un loc unde copiii să simtă că nu sunt abandonați. Altfel, tot ceea ce se întâmplă sunt schimbări de formă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *