Primarul localității Șușani, Daniel Tudor are proiecte de investiții pentru unitățile de învățământ care vizează reabilitarea și modernizarea clădirilor

La Șușani, lucrările privind modernizarea școlilor din satele Ușurei și Râmești sunt în procent de 95% finalizate. Mai mult, școala gimnazială din satul Râmești va fi reabilitată termic printr-un proiect cu fonduri atrase prin Administrația Fondului pentru Mediu. Valoarea proiectului este de 3 milioane de lei. Astfel, clădirea va fi izolată termic și va beneficia de un sistem de încălzire format din pompe de căldură cu sursă geotermală: 

„În această perioadă sunt pe ultima sută de metri lucrările de modernizare a celor două școli din satele Ușurei și Râmești, însă ambele investiții, în acest timp sunt oprite, așteptăm constructorul să vină pentru a relua activitatea. Problema constructorilor este generală, se plâng că duc lipsă de forță de muncă, nu doar calificată, dar și necalificată. Este o problema reală cu care ne confruntăm, iar muncitorii în domeniul construcțiilor continuă să plece din țară, atrași de salariile mai mari din vest. În satul Râmnești sunt necesare lucrări de renovare și modernizare și pentru cealaltă unitate de învățământ, pentru care vom atrage fonduri prin Administrația Fondului de Mediu. Clădirea va fi izolată termic și va beneficia de un sistem de încălzire performant, cu pompe de căldură având sursă geotermală. La școlile din localitatea noastră învață aproximativ 250 de elevi, iar copiii noștri beneficiază de microbuze școlare. Școlile din Șușani au sprijin total și înțelegere din partea noastră și rămân în atenția mea, fiindcă sunt copiii noștri. Avem proiecte depuse, pentru care așteptăm să semnăm contractele de finanțate, lucrăm la noi documentații, însă ne lovim de scumpiriea prețurilor la materiale de construcții și combustibili, dar și de faptul că sectorul local al construcțiilor continuă să își piardă forța de muncă”, a precizat primarul localității Șușani, Daniel Tudor.

Școlile din comună au intrat într-un amplu proces de reabilitare

Tânărul primar din Șușani, Daniel Tudor, pune accent pe educația copiilor și are în plan identificarea fondurilor în acest sens. Aici, colaborarea dintre administrația locală și școală este garanția desfășurării activităților școlare în condiții bune. În acest sens, școala din satul Stoiculești, dar și dispensarul medical se vor moderniza: „Pe lângă cele două școli din satele Ușurei și Râmești, unde lucrările sunt realizate în procent de 90% și școala din satul Stoiculești, dar și dispensarul medical se vor moderniza. În aceste sens, lucrările sunt scoase la licitație pentru desemnarea constructorului. Eu sper că în maxim o lună să înceapă lucrările pentru ambele proiecte”, a precizat primarul localității Șușani, Daniel Tudor.

Asfaltarea drumului care leagă localitatea Șușani de Lungești

Pentru finanțarea proiectului privind refacerea infrastructurii rutiere afectată de calamități, mai exact a drumului comunal 54B, care unește localitatea Șușani de comuna Lungești, primarul Daniel Tudor a depus cererea de finanțare în această perioadă, la Compania Națională de Investiții: 

„Este o rută extrem de utilă pentru comunitatea noastră, fiindcă scurtează legătura cu localitatea Lungești și în special cu municipiul Drăgășani cu aproximativ 15 kilometri. Drumul are o lungime de aproximativ 7 kilometri și este în prezent greu practicabil. În acest sens am depus documentația necesară pentru finanțarea pentru asfaltarea acestui drum comunal la Compania Națională de Investiții. Este un proiect pe situații de urgență, cred că vom primi în această perioadă finanțarea pentru tronsonul respectiv”, a precizat primarul localității Șușani, Daniel Tudor.

La Compania Națională de Investiții, primarul mai are depusă cererea de finanțare pentru modernizarea căminului cultural din satul Râmenști și a primăriei. De asemenea, prin Programul Național de Investiții, reamintim faptul că, primarul Daniel Tudor a primit finanțarea proiectelor depuse. Acestea privesc asfaltarea drumurilor comunale și extinderea și modernizarea sistemului de apă. Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 22 de milioane lei. Tot prin programul „Anghel Saligny”, administrația locală are depus și proiectul pentru branșarea localității la sistemul de gaze, în parteneriat cu localitatea Mădulari. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *