Administrația din Lungești intenționează să construiască un parc fotovoltaic

Scumpirea electricității ridică probleme și la Primăria comunei Lungești, care va avea de achitat, ca și alte primării, facturi uriașe. După creșterea prețurilor bugetul administrației locale a fost afectat. În acest context, al exploziei tarifelor, primarul localității Lungești, Tiberiu Costea identifică fonduri pentru construirea unui parc fotovoltaic pe o suprafață de 4 de hectare. Primarul spune că ia în calcul inclusiv amplasarea de panouri fotovoltaice pe anumite clădiri, pentru a asigura cât mai mult din necesarul de energie electrică. În opinia sa, astfel de proiecte ar trebui să fie finanțare cât se poate de repede din fonduri europene sau guvernamentale: 

„Când vorbim despre consumul de energie, presiunea este foarte mare pe noi toți. Cu toții încercăm să identificăm soluții pentru găsirea de surse alternative, iar varianta optimă este montarea de panouri fotovoltaice pe clădiri, care au capacitatea de a asigura energia sau amenajarea de parcuri fotovoltaice pe suprafețe mari, disponibile. Aceste sisteme captează energia solară și o transformă în energie electrică, deci este o soluție viabilă. În acest sens am identificat suprafața de teren, avem aproximativ 4 hectare și suntem în lucru cu documentația, iar când sesiunea se va deschide vom depune cererea de finanțare. Consider că ar fi trebuit să de deschidă axe de finanțare mult mai devreme, să avem posibilitatea să facem pași concreți în acest sens”, a precizat primarul Tiberiu Costea.

La Lungești iluminatul stradal a fost modernizat, cu unul pe leduri, în ideea reducerii costurilor, însă reducerea este anulată odată cu triplarea costurilor la energie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *