Virgil PÎRVULESCU: „Să mărești salariile la 400.000 de bugetari din administrația publică locală este ca și cum ai lua pastile pentru sinucidere”

Am vorbit cu viceprimarul liberal al orașului Râmnicu Vâlcea despre problema cea mai importantă din ultimul timp, anume lipsa de apă caldă. De asemenea, am discutat despre limbajul total indecent pe care l-a afișat în mediul online consilierul PER Eduard Ionuț Nuică la adresa unui profesor. Nu am putut omite nici subiectul național legat de demisia ministrului educației, care face parte din același partid cu viceprimarul Virgil Pîrvulescu. 

Impact REAL: De ce nu au râmnicenii apă caldă și când vor avea? 

Virgil PÎRVULESCU: În momentul acesta la nivelul conductelor principale de transport a aburului tehnologic de la CET Govora și care se află în proprietatea Consiliului Județean Vâlcea se efectuează niște investiții prin fonduri europene care trebuiau realizate din primăvară. În această primăvară era termenul de punere în funcțiune și de schimbare a tot ceea ce înseamnă conductele care nu mai corespundeau din punct de vedere tehnic. Dar cum se face de obicei în administrația publică locală și județeană, totul se face în detrimentul cetățenilor. S-au apucat să schimbe conductele atunci când trebuiau deja să fie executate investițiile respective. CET Govora, din păcate, este un subiect pe care l-am discutat de atât de multe ori și se știe foarte clar că societatea va avea un final mai apropiat sau mai îndepărtat ca termen, în sensul că va intra cu siguranță în faliment. Deja furia populației este una crescândă. Se observă faptul că toate deciziile din trecut se întorc împotriva decidenților și vorbesc atât despre Primăria Râmnicu Vâlcea, cât și de Consiliul Județean. Va fi o iarnă grea, va fi o iarnă cu foarte multe probleme la adresa celor care au adus orașul în situația aceasta. Din punctul meu de vedere cetățenii nu mai au răbdare și nu mai acceptă aceste mizerii din administrația publică. 

Impact REAL: În aceste momentele grele credeți că râmnicenii ar trebui să apeleze la economisirea energiei? 

Virgil PÎRVULESCU: Din punctul meu de vedere, toți cetățenii orașului fac deja economie prin prisma faptului că aceste costuri privind plata serviciilor de apă caldă și căldură sunt unele extrem de ridicate. Ar fi fost bine dacă și noi am fi avut o zonă economică dezvoltată, pe care eu tot încerc să o implementez în orașul Râmnicu Vâlcea, dar tot ceea ce înseamnă PSD/PER/USR blochează orașul. Atunci, cetățenii orașului Râmnicu Vâlcea ar fi avut niște salarii mult mai mari, care le-ar fi permis să treacă mai ușor peste iarna aceasta. Uitați-vă la Oltchim, care trimite acasă 400 de salariați. Gândiți-vă la 400 de familii, gândiți-vă ce înseamnă acești oameni care nu vor mai avea surse de venit. Ce am făcut noi ca administrație publică locală, cine este principalul vinovat, cine s-a opus? PSD, PER, USR, ei sunt principalii vinovați. Oamenii aceștia nu au nici un interes să dezvolte orașul, pe ei îi interesează să țină oamenii în beznă și cu salarii mici, într-o zonă de prostie, să îi determine pe cei care gândesc să nu se prezinte la vot. Sancțiunea nu intervine prin lipsa la vot, sancțiunea intervine atunci când te duci la vot. Imobiliarele blocate, salariile mici, creșteri de prețuri la energie, creșteri de prețuri la căldură, aceste sunt probleme grave. Cum vom trece peste iarnă, când nu facem nimic?

Impact REAL: De ce vor merge trei consilieri subordonați lui Mircia Gutău în delegație la o sărbătoare națională din Creta, Grecia? 

Virgil PÎRVULESCU: În momentul în care primăria se zbate în a-și achita plățile, consilierii au ales să meargă să se plimbe. Sunt ceva bănuți ca să se plimbe, au primit un concediu pe banii râmnicenilor și atunci cum îi plătește Mircia Gutău, cum le plătește votul? Prin trimiterea lor într-o vacanță bine meritată pe banii vâlcenilor. Îi trimite în Creta pentru că vâlcenii sunt atât de naivi încât ei plătesc impozite și taxe la niște consilieri care votează cum dictează primarul să se simt bine pe banii râmnicenilor.  Consilierii ar trebui să își facă fiecare treaba, să se implice în realizarea de hotărâri, să participe în activitatea societății, nu plimbări și să adopte un stil de obediență și supunere totală, zici că sunt niște căței la abator. Eu, Virgil Pîrvulescu, membru al PNL nu mă regăsesc în genul acesta de politică, deși aceasta se regăsește de foarte multe ori se regăsește și în interiorul acestui partid liberal.  

Impact REAL: Ar trebui să fie consilierul local Eduard Ionuț Nuică sancționat pentru limbajul indecent? 

Virgil PÎRVULESCU: Din punct de vedere administrativ consilierii locali nu au ce face în acest caz. Dacă eu aș fi în interiorul partidului nostru, iar un consilier avea asemenea comportament în secunda doi ar trebui demis și să plece acasă. Să meargă unde stă și să vorbească așa cu familia lui, este inacceptabil ca la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea să ai un consilier care să aibă un asemenea limbaj.  De altfel, am citit zilele trecute că un limbaj de genul acesta se mai regăsește și în zona de consilieri personali ai primarului Mircia Gutău, la o angajată de la Piețe Prest. Este o anchetă în desfășurare. Oamenii aceștia trebuie să înțeleagă un singur lucru, că ei nu au ce căuta aici, pentru că Râmnicu Vâlcea nu înseamnă numai cetățeni care jignesc, înseamnă și oameni educați, acest oraș înseamnă și un anumit nivel de pregătire. Acești oameni au adus jignire la adresa orașului nostru prin comportamentul lor, iar ei nu vor avea decența să-și dea demisia și să plece. Cetățenii vor lua decizia în 2024, și atunci vom vedea ce ne dorim cu adevărat. Eu am mare încredere că în 2024 lucrurile se vor schimba în totalitate în oraș. 

Impact REAL: De ce s-a prelungit linia de credit pentru Piețe Prest, în valoare de un milion de lei? 

Virgil PÎRVULESCU: Primăria este cea care reprezintă beneficiarul Piețe Prest, fiind clientul societății, iar aceasta nu mai poate să asigure resursele necesare și să plătească facturile pe care Piețe Prest le face. Atunci, cumva societatea respectivă va trebui să apeleze la credite care să-i susțină activitatea, plăți de combustibil pentru mașinile utilizate, salariile angajaților și așa mai departe. Acesta este motivul pentru care se recurge la a face un credit. Aceste credite ascund cumva incapacitatea primăriei de a mai face față plăților. Societatea va ajunge într-o incapacitate financiară și atunci ce faci tu ca primărie? O să propui Consiliului Local o hotărâre prin care trebuie să mai facem un credit de încă 10 milioane de lei, că uite, avem datorii la Piețe Prest? O schemă bine gândită de ei, prin care îndatorează încă o dată primăria. De fapt, îndatorează locuitorii acestui oraș.

Impact REAL: Este creșterea salariilor executivilor din instituțiile statului o decizie bună, având în vedere actuala criză economică? 

Virgil PÎRVULESCU: Aceasta este cea mai mare prostie pe care am putut să o văd vreodată. Cea mai mare inepție din partea unei clase politice care în momentul acesta se vede clar că este ruptă de realitate. Să mărești salariile la 400.000 de bugetari din administrația publică locală este ca și cum ai lua pastile pentru sinucidere. Am avut atât de multă speranță și încredere că va începe o nouă reformă care este prevăzută în PNRR. M-aș fi așteptat la o reformă, m-aș fi așteptat la o reducere a numărul celor care lucrează în administrația publică locală, pentru că se vede cu ochiul liber că nu au nici o treabă cu cetățenii. Nu toți, dar marea majoritate a politicienilor au un comportament execrabil în relația cu cetățenii. De ce? Pentru că ei n-au treabă cu cetățenii, pentru că cei care i-au angajat le-au oferit un post călduț ca să-i voteze. Și acum mai crești salariul cu 1.000 de lei, în condițiile în care sectorul privat este la pământ? 

Impact REAL: Ce părere aveți despre demisia lui Sorin Cîmpeanu, fost ministru al educației și actual membru al PNL? 

Virgil PÎRVULESCU: Este nefericită din punctul de vedere al faptului că este reprezentant al Partidului Național Liberal. Și pentru faptul că în momentul în care a ocupat acest portofoliu, nu a reușit să ducă la capăt ce avea de făcut. Asta înseamnă că nu a fost o alegere bună. Dacă a creat atâtea probleme, înseamnă că nu a fost un ministru bun. Dacă și-a dat demisia înseamnă că a realizat că nu este bun. Totuși, înseamnă că noi avem o vină. Asta înseamnă că cei care au votat pentru numirea lui în funcția de ministru au o problemă și, o dată cu el ar trebui să-și dea și ei demisia.  

1 thought on “Virgil PÎRVULESCU: „Să mărești salariile la 400.000 de bugetari din administrația publică locală este ca și cum ai lua pastile pentru sinucidere”

  1. Râmnicu Vâlcea și arealul său cu atâtea stațiuni balneare ar fi putut deveni zona cea mai dezvoltată economic și social din România dacă ar fi avut parte de niște edili și administrații locale competente și incoruptibile. În primul rând ar fi trebuit pusă la punct o infrastructură modernă – de ex. linii de tramvaie sau troleibuze – care să lege rapid și elegant municipiul reședință de județ de toate stațiunile balneare din jurul său. Apoi să se fi procedat la acordarea unor facilități potențialilor investitori care să dezvolte economic zona. Ș. a. m. d. Cine s-o facă însă? Unul ca primarul Râmnicului (vă reamintesc – făcut ”cetățean de onoare al Râmnicului” în pușcărie fiind!) care nu mișcă un pai în municipiu decât după ce se asigură de… parandărătul corespunzător? Urmarea? Lucruri/lucrări făcute de mântuială pentru bunul motiv că ele se fac din ce mai rămâne după… dijmuirea banilor destinați lucrărilor respective. Căci, eu personal, nu am nicio altă explicație pentru faptul că tot ceea ce s-a făcut, s-a făcut conform metodei aflatului în treabă, aia despre care vorbea Petre Țuțea, și conform principiului pur românesc ”las-că merge și așa”! Iar pentru lipsa investitorilor eu nu am altă explicație decât aceea că aceștia n-au… ”făcut purici” pe aici fiindcă n-au… cotizat corespunzător unde trebuie și nu pentru că ei nu ar fi dorit să investească aici! (Nici nu aveți habar câți au… ”încercat marea cu degetul” pe la noi, pentru ca în final să plece învârtindu-se și implementându-și afacerile în Sibiu, Alba Iulia, Cluj Napoca, Oradea etc.). PS: Dl. viceprimar vorbește frumos (deși, pe alocuri – și agramat!), dar o face ca și cum el nu ar face parte din șleahta politică care (cacofonie intenționată) ne-a adus într-un hal fără de hal! Aici se vede unul dintre cele mai perverse și infecte defecte de caracter ale nației noastre: niciodată noi nu suntem vinovați de ceea ce ni se întâmplă rău, întotdeauna alții sunt de vină, cu precădere străinii (UE, americanii, evreii, NATO, ungurii) etc., noi suntem frumoși, harnici și deștepți – nu! – cei mai frumoși, cei mai harnici și cei mai deștepți de pe fața pământului, ce să facem însă dacă restul omenirii nu există decât pentru a ne face rău nouă, care suntem nemaipomeniți și extraordinari, ce mai – alfa și omega ale omenirii!…

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *