La Budești, creșă nouă, pe lângă alte proiecte

Primăria Budești a depus un proiect pentru construcția unei creșe mari. Primarul Ionel Vlădulescu a inițiat proiectul pentru construcția acestei creșe ținând cont de dezvoltarea acestei zone extrem de atractivă pentru construcția de locuințe individuale, unde numărul de locuitori este în creștere, iar pentru antreprenori prezintă interes. 

„Ne dorim o creșă nouă. În acest sens avem documentația depusă pentru finanțare, și cu siguranță vom reuși. Consider că, la nivelul localității noastre infrastructura educațională este pusă la punct. În localitate funcționează trei școli și cinci grădinițe, dintre care o grădiniță funcționează cu program prelungit. În școli funcționează un cabinet stomatologic cu medic angajat permanent. Pot să mă laud cu faptul că la nivelul școlilor toată infrastructura este pusă la punct. La începutul anului școlar, alți 215 copii au primit tablete printr-un nou proiect european, nemaivorbind despre faptul că toate clasele școlii din centrul localității sunt dotate cu tabel inteligente, calculatoare, videoproiectoare și tot ce le trebuie pentru a desfășura activitate didactică corespunzător. Iar proiectul „masă cladă” continuă și anul acesta”, ne-a precizat primarul localității Budești, Ionel Vlădulescu.

Ionel Vlădulescu: „Pentru copiii noștri ne dorim ce este mai bun”

Primarul localității Budești, Ionel Vlădulescu a înțeles că, pentru a avea randament, copiii și dascălii trebuie să își desfășoare activitatea în locații confortabile și adaptate la noile metode de studiu.

Astfel, școlile din comuna Budești, unde este primar Ionel Vlădulescu, le devansează cu succes pe cele din mediul urban. Aici, fiecare clasă este dotată cu echipamente moderne, ceea ce face ca orele de curs să fie mai atractive pentru elevi și mai adaptate nevoilor și stilului lor de viață. La Budești, administrația locală este într-un permanent dialog cu conducerea școlii, încercând pe cât posibil ca elevii să fie stimulați să facă performanță. Punând un accent foarte mare pe tot ce ține de școală și studiu, primarul nu contenește să caute permanent soluții pentru îmbunătățirea mediului educațional din școli. 

„Pentru copiii noștri ne dorim ce este mai bun. Cele opt clase sunt cea mai importantă etapă în educația copiilor, formează, în tot acest timp, viitorul licean, viitorul „om”. Este o perioadă care rămâne întipărită în minte pentru tot restul vieții. Acest aspect pentru mine este unul dintre motivele care mă determină să mă implic în procesul educațional al copiilor din localitate, să am grijă să nu le lipsească nimic și să le asigur condiții decente de studiu”, ne-a precizat primarul localității Budești, Ionel Vlădulescu. 

Asfalt și canalizare prin „Anghel Saligny”

Ionel Vlădulescu a profitat întotdeauna de ocazie atunci când a putut obține finanțare pentru proiecte, fie că vorbim despre fonduri europene sau despre bugetul național. Acum, administrația locală are proiecte finanțate prin programul „Anghel Saligny” pentru asfaltarea drumurilor comunale în valoare de 6,6 milioane lei și 

înființarea rețelei de canalizare în satele Racovița și Linia, pentru care va primi suma de 13,4 milioane de lei: 

„Asfaltarea drumurilor pe care le vom face prin PNI „ Anghel Saligny” este introdusă rețea de canalizare pentru că era condiție. Asfaltări vor fi realizate pe o lungime de aproximativ 5 kilometri, sunt drumuri laterale care pleacă din centrul localității în zone unde sunt locuințe noi construite care aveau drumul de noroi și nu putem să lăsăm așa ceva”, a precizat primarul localității Budești, Ionel Vlădulescu. 

 Canalizare prin master planul județului, în așteptare de peste 11 ani 

Ionel Vlădulescu este destul de dezamăgit și spune că, în prezent, procentul de canalizare realizat în localitate este mic, de numai 20 de kilometri, dar prin ADI Apă Vâlcea există un proiect de aproximativ 30 de kilometri de înființare a rețelei de canalizare pe care în așteaptă de 11 ani. Problema este că mare parte din rețeaua de canalizare prinsă în master planul județului trebuie introdusă pe drumurile care astăzi sunt asfaltate: 

„Necesarul localității privind sistemul de canalizare ar trebui să fie de peste 60 de kilometri. Problema este că mare parte din rețeaua de canalizare prinsă în master planul județului trebuie introdusă pe drumul județean, drum care în curând se apropie de finalul lucrărilor care se fac cu bani europeni și, timp de 5 ani, nu va trebui afectată structura drumului. Această problemă o tot spun de ani buni, dar se pare că nu a vrut să audă nimeni. Cu toate acestea, să dea Dumnezeu să înceapă contractul de finanțare, să înceapă lucrările prin acest master plan al județului de apă și canalizare, și vom vedea care va fi soluția pentru localitatea Budești. 

Nu mai vorbim despre faptul că toate străzile laterale unde trebuia să fie introdusă această rețea de canalizare acum sunt modernizate și nu o să accept niciodată ca un constructor să vină și să facă zob toate drumurile, și să îmi pună apoi un petec de asfalt pe unde l-a tăiat. Am solicitat și prin adresă scrisă să ia în calcul prețul pentru refacerea în totalitate a sistemului rutier distrus în urma lucrărilor care se vor executa. Nu o să accept să tăiem drumuri și să le stricăm la un an după ce le-am modernizat și le-am asfaltat fără canalizare. Am luat această decizie pentru că locuitorii nu mai puteau să stea în nămol 10 ani până băgam noi rețeaua de canalizare. Voi continua asfaltările, nu am încotro, sunt solicitări ale cetățenilor, iar eu sunt primarul localității și trebuie să țin cont de cerințele lor. Asfaltările pe care le-am făcut în ultimii doi ani sunt din bugetul local și continuăm până la finele anului”, spune primarul. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *