Finanțare guvernamentală de 15 milioane de lei pentru înființarea rețelei de canalizare din Golești

Dintre cele două proiecte depuse pentru obținerea finanțării prin Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Primăria comunei Golești a primit bani pentru unul dintre ele, cel referitor la înființarea rețelei de canalizare, fiind vorba despre o investiție foarte importantă. Primarul localității Golești, Adrian Mitrache, ne-a declarat că la fel de important ar fi fost și proiectul de asfaltare a drumurilor comunale, proiect care nu a fost declarat finanțabil:

„Noi am solicitat pentru canalizare 17 milioane de lei și ni s-au alocat 15 milioane de lei. Cu banii pe care i-am primit pentru înființarea sistemului de canalizare, localitatea s-a încadrat în standardul de cost de 2500 de euro pe locuitor. Acum Guvernul ne pune să reactualizăm indicatorii tehnico-economici pentru valoarea aprobată sau diferența să ne-o asumăm, iar noi ne asumăm întregul proiect. Am luat această decizie fiindcă în proiectul inițial au fost scoși 22 de kilometri. Prin urmare ne asumăm diferența de 2 milioane de lei. Dezamăgirea mare este că proiectul pentru asfaltarea drumurilor nu a primit finanțare. Noi am depus două proiecte, unul pentru asfaltare drumurilor comunale pe o lungime de 8,35 kilometri și 15 kilometri de canalizare. Proiectul de asfaltare este un proiect mai vechi, rostogolit prin mai multe programe de finanțare, pentru care a trebuit să identificăm sursa de finanțare sigură”, a precizat primarul localității Golești, Adrian Mitrache.

Cu bani alocați din bugetul local continuă asfaltarea drumurilor

„Printr-un proiect multianual în valoare de 3,3 milioane de lei se va asfalta drumul comunal DC25 pe o lungime de 1,6 kilometri, în satul Giurgiuveni. În același timp, așteptăm de la CNI un răspuns favorabil pentru proiectele depuse privind modernizare școlii și reabilitarea căminului cultural din satul Poienița”, mai spune primarul localității Golești, Adrian Mitrache.

Proiectul pentru dotare școlii cu echipamente IT, declarat eligibil de Ministerul Fondurilor Europene, dar fără finanțare

În localitate extinsă o singură școală, iar pentru dotarea ei cu echipamente IT, primarul a depus la Ministerul Fondurilor Europene un proiect pentru care a primit în vara acestui an o adresă prin care informa administrația locală că proiectul este fără finanțare: „Au fost finanțate doar primele 500 de cereri depuse urmând ca pentru restul, care au fost declarate eligibile, să li se găsească sursa de finanțare în viitor. Nu înțeleg acest răspuns, după atâta timp de așteptare. Proiectul este depus din octombrie 2020”, mai spune primarul localității Golești, Adrian Mitrache.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *