La Dănicei, 12 antreprenori vor primit câte 22 de mii de euro pentru afacerea lor

În această perioadă, primarul localității Dănicei, Dumitru Pirneci, a semnat, la Craiova, contractele de finanțare pentru cei 12 viitori antreprenori care au solicitat sprijin privind începerea unei noi afaceri prin proiectul implementat cu fonduri europene de Primăria comunei Dănicei, intitulat „Viitor european pentru comunitatea din comuna Dănicei”. Este un proiect amplu, care acoperă atât partea educațională, cât și pe cea a adulților, privind integrarea pe piața muncii, crearea de noi locuri de muncă, afaceri care, la rândul lor, vor genera locuri de muncă:

„În această perioadă s-a semnat contactul care o să meargă spre finanțare la Organismul Intermediar Regional de Dezvoltare Sud Vest Oltenia pentru cei 12 viitori antreprenori. Prin acest proiect european se vor aloca câte 22 de mii de euro pentru fiecare dintre planurile lor de afaceri. Din acești bani se vor asigura noi locuri de muncă în comunitate. Domeniile de activitate finanțate sunt croitorie, o societate pentru servicii de evenimente foto-video, construcții, cosmetică, coafor și se va deschide inclusiv o pizzerie la noi în comună. Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt locuitori ai comunei Dănicei, de toate vârstele”, ne-a declarat primarul comunei Dănicei, Dumitru Pirneci.

Valoarea proiectului este de un milion de euro, iar obiectivul proiectului cuprinde dezvoltarea unui serviciu social în cadrul comunității marginalizate din comuna Dănicei, reducerea fenomenului de abandon școlar pentru 60 de elevi din comunitatea marginalizată prin programe tip „scoală după școala”, informarea, consilierea, orientarea și medierea pe piața muncii a 200 de membri ai grupului țintă. Mai mult, vor fi 180 de membri ai grupului țintă formați profesional prin participarea la cursuri de calificare. Prin acest proiect se vor crea 51 de locuri de muncă pentru membrii comunității, iar cei 12 membri ai grupului țintă vor primi sprijin în vederea înființării unei noi afaceri.

„POCU a fost o mană cerească pentru noi, fiindcă, prin acest proiect, am reușit să continuăm demersurile pentru construirea în localitate a Centrului de Asistență Socială, unde s-au înființat 6 locuri de muncă susținute prin acest proiect. Tot în cadrul acestui proiect sunt incluse cursuri de perfecționare și au fost acorde 60 de tablete copiilor. Mai mult, cele 12 persoane pentru care s-a semnat contractul de finanțare au posibilitatea să își deschidă o afacere fiindcă vor fi susținute financiar în valoare de 22 de mii de euro pentru fiecare idee de afaceri. Proiectul se va derula în etape, pentru început a fost prinsă angajarea personalului pentru Centrul de Asistență Socială. În etapa a două sunt programate achizițiile de echipamente IT pentru personal, apoi organizarea de cursuri de formare personală pentru o perioadă de trei luni. În timpul cursurilor s-a acordat o masă rece cursanților, iar la finalul celor trei luni au fost premiați cu diplome și s-a alocat suma de 1400 de lei fiecărui cursant”, a precizat secretarul general al Primăriei Dănicei, Ionuț Narcis Voiman.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *