La Gușoeni, primarul Nicolae Concioiu a luat în calcul extinderea parcului fotovoltaic

La Gușoeni, pe copertinele târgului săptămânal sunt montate panouri fotovoltaice care pompează energie în rețeaua de medie tensiune. Centrala de producere a energiei electrică funcționează de aproximativ patru ani, iar acum primarul are în atenție extinderea oglinzilor care produc energie verde și reducerea considerabilă a costului facturii pe care administrația locală o plătește periodic pentru iluminatul stradal și instituțiile publice din directa subordine: 

„Curentul produs de actuala centrală intră în sistemul național și este un lucru bun. Anul trecut am consumat curent de un miliard de lei și ni s-a amortizat consumul la jumătate. Trebuie să spun totuși că în localitate avem iluminat stradal în toate satele, care funcționează fără restricții. Sistemul de iluminat este unul inteligent, cu telegestiune, la ora 12 noaptea scade la jumătate consumul. La Gușoeni funcționează de peste patru ani această centrală fotovoltaică, și îmi aduc aminte că în anul când s-a construit nu am putut organiza ziua localității fiindcă se montau panourile, iar în toamna respectivă i-am dat drumul. În momentul acesta energia electrică este o mare problemă, suntem în discuții cu privire la mărirea centralei. Avem un plan urbanistic zonal prin care am mărit acea zonă și am tras de limita extravilanului până la acel aliniament de unde începe plantația de nuci, transformând-o în zonă administrativ – industrială, pentru a putea monta în continuare panouri fotovoltaice. Prin urmate, pe tot acel deal putem pune panouri fotovoltaice și, indiferent de situație, noi suntem hotărâți să extindem acest proiect”, a precizat primarul localității Gușoeni, Nicolae Concioiu.

Prin extinderea panourilor fotovoltaice care pompează energie în rețeaua de medie tensiune se pot reduce sume importante care se întorc la bugetul local, și care pot scăpa administrația locală de grija facturilor la energie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *