Raport de activitate cu greșeli gramaticale | Consilierii locali din Râmnicu Vâlcea participă la câteva ședințe obținând peste 1.300 lei lunar și posturi cu avantaje politice

Activitatea consilierilor locali are o importanță semnificativă, fiind factorul cel mai înalt de decizie într-o localitate. Aceștia sunt aleși prin votul cetățenilor la alegerile locale și sunt repartizați în funcție de rezultatele partidului. Importanța acestora este, din păcate, mult mai semnificativă decât munca pe care o prestează. Aceștia nu lucrează multe ore, doar câteva pe parcursul unei luni.

De exemplu, consilierul PSD Gheorghe Mihăilescu a câștigat în ultimul an 13.140 lei, adică 1.314 lei pe lună. Acești bani vin după câteva participări la ședințele Consiliului Local și asumarea unei reprezentări la Consiliul de Administrație al unor licee din orașul Râmnicu Vâlcea. Desigur, banii „grei” se fac prin recomandarea acestor consilieri locali în anume instituții ale statului prin avantajele politice, iar acolo se câștigă un salariu mult mai semnificativ.

Există și un raport de activitate al consilierilor locali care trebuie realizat anual pentru a exemplifica ce muncă au prestat pe parcursul timpului. Domnul Mihăilescu este singurul consilier local care a completat un raport de activitate pentru ultimul an de zile. Evident, nu a făcut mai mult decât minimul de muncă, adică participarea la ședințe.

Ignorând greșelile gramaticale, raportul nu este deloc convingător.

În perioada 1.01.2021 -31.12.2021, am participat la ședințele ordinare si extraordinare ale Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, convocate conform prevederilor legale unde am prezentat, susținut și votat împreună cu colegii din Partidului Social Democrat, proiectele de hotarare.

In perioada 1.01.2021 -31.12.2021, am participat la sedințele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, convocate conform prevederilor legale unde am prezentat, sustinut și votat avizele impreună cu colegii din Partidului Social Democrat.

De asemenea in calitate de consiler local am participat direct sau on-line la ședințele Consiliilor de Administraţie la urmatoarele unităţii de invățămant: Școala Gimnazială I. Gh. Duca, Colegiul Tehnologic Căpitan Nicolae Pleșoianu, Școala Gimnazială nr. 13.

Consilierul local PSD, Gheorghe Mihăilescu. Text preluat din raportul de activitate pentru anul 2021.

Există multe exemple de consilieri locali din Râmnicu Vâlcea care au obținut posturi importante cu salarii mai mult decât decente la anumite instituții datorită avantajelor politice:

În anul 2012 Gheorghe Mihăilescu devenise consilier local și, concomitent, avansa în funcție la Direcția Silvică Vâlcea, de la director tehnic la director general. Cea mai evidentă avansare în funcție se întâmpla în anul 2018, prin prisma avantajelor politice social-democrate care l-au împins către cea mai importantă funcție în domeniu: cea de director general la Romsilva.

Domnul Grigorescu Remus, consilier local PSD, avea chiar 3 surse de venit în anul 2018, însă s-a gândit că nu este suficient. Prin urmare, a făcut rost şi de un loc în Consiliul de Administraţie de la Romgaz. Anume, în anul 2019 a câştigat atât de bine de acolo încât doar salariul de la Romgaz reprezenta peste 60% din veniturile sale proprii. Câştiga peste 2.000 de euro lunar doar de acolo.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *