Cozia se ridică, Costești se afundă

Cozia Călimănești a obținut prima victorie în deplasare vineri, pe Brothers Sport Hub, 3-0 cu Minerul Costești.

Cele două echipe vâlcene se luptă în acest sezon pentru supraviețuire, iar trupa lui Vasile Ilinca și-a adăugat în cont trei puncte mari.

Gazdele au avut prima ocazie, când Enache a tras bine, dar mingea a lovit bara porții oaspeților. Cozia a lovit în minutul 10, după o contră rapidă, finalizată de Marinaș. În minutul 25, Cozia s-a desprins pe tabelă, Sîrbu reușind să înscrie cu un șut de la  25 de metri.  Din minutul 40, Minerul a rămas în inferioritate, după ce Enache a primit al doilea galben, iar soarta punctelor era decisă de la pauză.

În partea secundă, Cozia a controlat jocul, dar a risipit ușor multe situații favorabile. În minutul 84, Duca a stabilit scorul final, 3-0, cu un șut violent din unghi și Cozia a câștigat clar un duel care se anunța echilibrat.

Pentru Cosmin Marinaș, Cozia este prima experiență vâlceană la Liga a III-a, după cele de la Domnești și Balș. ”Mi-am dorit mult să revin la Călimănești și să continui cu fotbalul și să mă pregătesc cât mai bine pentru viitor. Este Liga a III-a, sunt multe echipe bune care contează și trag la promovare, Costești are și ea o echipă bună, dar noi am fost mai determinați. Nu se pune problema să retrogradăm, jucăm să scoatem puncte în fiecare meci și sper să urcăm cât mai sus în clasament. Antrenorul Vasile Ilinca mă valorifică bine în teren, mă cunoaște bine și de drept urmare am continuat alături cu dânsul” a spus Marinaș.

Minerul Costești a ajuns la a patra înfrângere consecutivă și se afundă ca și sezoanele trecute în subsolul clasamentului, cu șanse mici de supraviețuire.

Minerul Costești – Cozia Călimănești 0-3

Au marcat: Cosmin Marinaș (10), Adrian Sîrbu (25), Nonis Duca (84)                                                                

Eliminări: Enache 40

Minerul Costești: D. Vlădoi – I.Marian (Stere 57), Cotolan, Militaru (Fierbințeanu 44), Vasilescu – Stanca, Bia (Voicu 46) – Enache, Tisanu, Negoiță (Cruceru 46) – Filip (Zamfirescu 40). Antrenor: Marius Vlădoi

Cozia: Borz – Al.Chiripuș, Al. Ștefan (Proteasa 46), M. Chiripuș, Kelemen – Duca, Bîrziche (Ghighilicea 68) – Dobrin, Horumbă (Mazilu 68), Sîrbu (Rădoi 86) – Marinaș (Ileana 84). Antrenor: Vasile Ilinca

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *