Investiții și licitații viitoare: Primăria Păușești Măglași are proiecte de peste 55 de milioane de lei 

Primarul localității Păușești Măglași, Alexandru Dediu, se numără printre aleșii locali care au depus proiecte în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” și care au primit un răspuns favorabil. În prezent, alesul local așteaptă cu nerăbdare semnarea contractelor de finanțare pentru a începe lucrările celor trei obiective de investiții. Printre aceste proiecte se numără extinderea rețelei de gaze în toate satele, dar și asfaltarea tuturor drumurilor comunale: 

„Sunt mulțumit de proiectele pentru care s-a muncit în urmă cu patru ani în privința documentațiilor, iar acum le-a venit rândul în ceea ce privește finanțarea lor. Aceasta este rânduiala documentațiilor, nu avem ce face. Independent de voința mea, toate acestea necesită timp.  Cu aceste proiecte se va definitiva întreaga infrastructură în localitate, și aici mă refere la gaze, canalizare și asfaltarea drumurilor. Proiectul de extindere a gazelor naturale pe o lungime de 22 de kilometri reprezintă aproximativ 95% din necesarul de acoperire al gospodăriilor din localitate, care vor putea să fie racordate la gaze naturale. Valoarea proiectului este de peste 19 milioane de lei. Pe lângă acest proiect mai avem două proiecte pentru reabilitarea drumurilor comunale și a tuturor ulițelor, ambele însumând o lungime de 18 kilometri, având valoarea de aproximativ 15 milioane de lei. Pentru toate aceste proiecte, în cadrul ședinței de Consiliu Local se vor aproba indicatorii tehnico-economici. Avem toate documentele pregătite și sperăm că, în cel mai scurt timp să definitivăm licitațiile, astfel încât, cel mai târziu anul viitor, să începem lucrările. În linie dreaptă este și proiectul de canalizare pe o lungime de 34 de kilometri”a precizat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Prin aceste investiții toate drumurile comunale vor fi asfaltate, iar aproximativ 95% dintre gospodării vor fi racordate la gaze.

La Păușești Măglași, pentru finalul anului, se așteaptă rectificarea de la București

Primarul localității Păușești Măglași, Alexandru Dediu, așteaptă ca pe o mană cerească rectificarea bugetară, și asta fiindcă primăria a ajuns la fundul sacului, iar banii pentru cheltuielile de funcționare sunt pe terminate. Nu ar mai fi fonduri nici pentru indemnizațiile de handicap și nici pentru investiții. Fără o rectificare urgentă din partea Guvernului, conform solicitării pe care administrația locală a transmis-o, proiectele primăriei locale vor avea de suferit, fie că vorbim despre investiții în infrastructură, educație sau sănătate.

„Pentru investiții și proiecte, pentru indemnizațiile persoanelor cu dizabilități și pentru funcționarea aparatului administrativ se pune problema banilor, pentru că anul acesta stăm foarte prost cu bugetul. Când am construit bugetul l-am structurat aferent sumei de 600 de mii de lei pentru fiecare trimestru, sumă pe care trebuia să o și primim până la această dată. Subliniez faptul că, pentru fiecare trimestru ar fi trebuit să ni se aloce câte 600 de mii de lei de la bugetul statului, însă nouă ni s-a alocat suma de 800 de mii de lei pentru toate cele trei trimestre. Puși într-o astfel de situație, în prezent avem datorii, pentru că anul acesta la școală s-au montat centralele pe gaz și nu am reușit să achităm întreaga investiție. Datorii avem și la lucrările de asfaltare, dar și la buldoexcavatorul pe care l-am cumpărat. Așadar, avem nevoie de rectificare. Am primit niște adrese prin care ne-au fost solicitate sumele de care avem nevoie pentru a acoperi datoriile. Ca anul acesta niciodată nu am avut așa mari probleme, salariile persoanelor cu dizabilități și însoțitorii acestora nu se mai pot achita, pentru luna august aceste persoane au primit jumătate din suma pe care trebuiau să o primească de la stat. Primăria a alocat procentul de 10% din bugetul local, însă cei 90% pe care statul trebuia să-i achite nu i-am primit”, a precizat primarul localității Păușești Măglași, Alexandru Dediu.

Administrația locală din Păușești Măglași nu este singura în această situație, tot mai multe primării din județ funcționează în condiții de avarie, așteptând cu sufletul la gură rectificarea bugetară pentru a-și rezolva problemele financiare cu care se confruntă.

Infrastructura educațională din Păușești Măglași a fost modernizată pas cu pas

În localitate se lucrează la sala de sport, iar pentru modernizarea infrastructurii educaționale primarul comunei Păușești Măglași, Alexandru Dediu a atras fonduri europene, astfel încât unitățile de învățământ din localitate beneficiază de toate dotările moderne, începând de la laptopuri, videoproiectoare, table interactive, manuale virtuale și sistem de proiecție ultramodern, unde orele pot fi transmise în direct, pe internet, pentru ca elevii care stau acasă din diverse motive să poată asista la ele.

Prin urmare, baza materială a școlii din Păușești Măglași este completată cu tot ceea ce impune un sistem educațional modern, cu cadre didactice bine pregătite, astfel încât elevii au posibilitate acumulării a cât mai multor cunoștințe, dar și cu o administrație locală care acordă, cu adevărat, atenție școlii.

1 thought on “Investiții și licitații viitoare: Primăria Păușești Măglași are proiecte de peste 55 de milioane de lei 

  1. Poate că nu a mai vizitat localitatea de mult, că altfel ar fi trebuit să știe că mai există locuințe fara curent, că în evul mediu! Sa îi spună cineva, daca nu citește aici.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *