Situația din România este o giugiuleală și o flecăreală continuă din partea politicienilor

Politica din România este gestionată de tot felul de „Neica nimeni”, de niște impostori care se bucură de susținere doar fiindcă i-a pus partidul pe funcții. 

La ora acesta PSD – împreună cu Ciucă și cu ministrul finanțelor – duce o politică de-a dreptul criminală: promit, lasă, dau și chiar măresc salarii pe bani mulți, dar împrumutați, pentru că banii din economia „debilă” românească nu le ajung nici pentru a acoperi salariile umflate actuale din sistemul bugetar. Pas cu pas, acești domni îngropă țara în datorii până în gât și anulează orice șansă de redresare economică sănătoasă, pe ideea de a rămâne agățați la putere, gâdilând din când în când populația ca să-i voteze în continuare. 

Că viitorul României este amanetat pe termen lung o știe toată lumea, nu-i o noutate, fiindcă ceea fac guvernanții noștri sunt numai promisiuni cu bani din împrumuturi cu dobânzi exorbitante. Pentru domnii aceștia situația din țară nu este decât subiect de giugiuleală și flecăreală continuă din toate pozițiile publice. Inclusiv față de situația din Ucraina politicienii noștri sunt „tămâie”, nu se pricep, nu iau hotărâri, doar preiau ce li se transmite, fiindcă vocea României în corul european este zero.  

După 32 de ani de așa-zisă democrație, am ajuns în situația în care ni se spune să acceptăm impostura, minciuna, falsul și hoția. Domnii aceștia mint în tot ceea ce fac: în programele electorale, în campanie, în declarațiile de avere, în diplomele pe care le au. Totul este o minciună despre ei. La noi impostura este generalizată, nimic din ce auzim de la acești impostori nu are vreo legătură cu adevărul.

Educația și sănătatea au fost mereu pentru noi prioritate zero, doar că niciodată nu s-au găsi bani pentru ele, în schimb avem fabrici de doctorate și uzine de diplome. În situația aceasta ce poate să mai pregătească școala românească, dacă este condusă de la vârf de un buboi plagiator, de miniștrii care pleacă, vin, care au în spate lor un aparat de slugi, de incompetenți promovați ori pe brânză, ori pe pile sau din impostori cocoțați politic în funcții cu care nu au nici o legătură. Această faună formată dintr-un milion și jumătate de oameni care nu fac nimic și care iau la bani de „rup” ne călărește și ne îngropă. Cu toate acestea, politicienii nu au curaj să se atingă de acești angajați căpușari ai resurselor. 

Referitor de tot ceea ce se întâmplă în Europa, cu toții vedem că sunt vremuri grele, dar politicienii anesteziază populația cu promisiuni de genul: mărim, compensăm, reducem, dăm, adăugăm procente la pensii și salarii. Este o atitudine aberantă. În realitate acești domni nu fac nimic, amețesc populația cu promisiuni, nimeni nu încercă să construiască priorități de dezvoltare care să genereze bani, bunăstare și locuri de muncă. PSD, un partid care joacă un rol extraordinar de mare, este „îngălat” în această atitudine limitată, a măsurilor pompieristice. 

În toată această  goană după voturi cu promisiuni electorale, preşedintele este total aerian, a zbura în America, s-a dus la românii de pe Coasta de Vest a SUA  să-l le zâmbească, şi inervat din cauza întrebărilor care s-au pus pe seama achiziţiei de autoturisme,  a venit şi a aniversat 20 de ani de existenţa a DNA. Evenimentul  a fost conceput doar pentru a-i da posibilitate lui Iohannis să zică şi el că luptă împotriva corupţiei. Evident că acest DNA nu o să facă investigaţii niciodată, dar  niciodată  asupra contractelor semnate de Ursula von der Lezen cu vaccinurile împotriva COVID. 

În toată această ecuație avem și un PNL, care a dat un prim-ministru, generalul Ciucă, însă ponderea liberalilor în deciziile Guvernului sunt modeste pentru că nu au idei, nu au program, sunt ocupați cu afaflicurile și învârtelile lor.  

În tot acest timp, populația este captivă promisiunilor și anesteziată că vine sfârșitul lumii de la Putin și cea mai grea iarnă din întreaga lume.

Doar dacă fiecare se concentrează pe munca lui, pe datoria lui, pe rolul lui, pe fișa postului lui, ne vom salva. De data aceasta nu doar populația de rând, ci și politicienii trebuie să își asume responsabilitățile posturilor de unde încasează mii, poate chiar zeci de mi de euro lunar.   

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *