Proiectul de bugetare participativă este acum valabil pentru râmniceni

Propunerea implementării proiectului Bugetare Participativă în Râmnicu Vâlcea aparține partidului USR, implicit a viceprimarului Andrei Gheorghiu. Acesta a adus ideea proiectului la nivel local și a dorit să o implementeze și la nivel județean, însă fără succes.

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea tocmai a anunțat că în perioada 12 octombrie – 25 noiembrie 2022, cetățenii, grupurile de cetățeni și organizațiile neguvernamentale din oraș pot depune proiecte în cadrul sesiunii de bugetare participativă. Începând de miercuri, 12 octombrie, se dă startul sistemului de bugetare participativă la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, iar primăria invită pe oricine să contribuie cu propuneri și idei de proiecte.

Bugetul participativ este un instrument de management deschis, care ne permite nouă, celor din administrația locală, să fim transparenți, iar dumneavoastră să vă implicați și să participați în mod real la guvernarea localității. Proiectele care primesc cele mai multe voturi și se încadrează în capitolul special din bugetul pe anul viitor vor primi finanțarea necesară, iar de implementarea lor se vor ocupa direcțiile de specialitate ale municipalității sau instituțiile subordonate Consiliului Local.

Bugetarea participativă la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea se realizează în baza proiectului “Simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea”, ce beneficiază de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea

Viceprimarul Andrei Gheorghiu nu uită să menționeze că este strict un proiect propus de dânsul, în postarea de pe pagina sa de Facebook. Acesta anunță că bugetul total pentru anul 2022 este de 500.000 lei, iar valoarea maximă a unui proiect depus este de 250.000 lei (inclusiv TVA).

Dăm VOCE cetățenilor în administrația locală! Pentru prima dată, râmnicenii vor fi direct implicați în procesul de decizie pentru cheltuirea banilor publici! Unul dintre proiectele susținute de #USRlaPrimărie, al cărui inițiator sunt, în calitate de viceprimar al orașului, primul de bugetare participativă din istoria orașului, începe acum.

Râmnicenii pot trimite propuneri și vor decide prin vot proiectele incluse în bugetul acestei campanii, stabilind prioritățile de investiții din orașul nostru, fie că este vorba despre mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, amenajarea spațiilor verzi, a locurilor de joacă și a zonelor publice, digitalizare, reabilitarea sau restaurarea monumentelor sau ansamblurilor istorice, protecția mediului și a animalelor, sport.

Viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *