Ștafeta Veteranilor a ajuns și în Vâlcea | Au traversat în alergare sau pe bicicletă traseul Curtea de Argeș – Râmnicu Vâlcea

Ştafeta Veteranilor, care a început miercuri, se va încheia la Carei pe 25 octombrie – Ziua Armatei României. Traseele din acest an însumează peste 3.300 de kilometri, iar participanţii sunt civili şi militari deopotrivă, sportivi de performanţă sau amatori şi chiar militari răniţi participanţi la Jocurile Invictus.

Toate cele trei trasee reunite la Carei vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 şi cinstind eroii şi veteranii României care s-au jertfit. Ştafeta Veteranilor, care a debutat în 2014, urmăreşte să atragă atenţia societăţii civile asupra respectului care li se cuvine veteranilor Armatei României. Organizatorii şi-au mai propus strângerea de fonduri pentru a-i trimite pe militarii români răniţi în teatrele de operaţii la Jocurile Invictus.

Astăzi, Ștafeta Veteranilor a ajuns la Vâlcea. Aceștia au traversat în alergare sau pe bicicletă traseul Curtea de Argeș – Râmnicu Vâlcea, la sediul Centrului de Perfecționare Geniu și EOD “Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea. De aici, Ștafeta va fi purtată de către participanții vâlceni spre Slatina. Startul se va da mâine, 13 octombrie, din fața Monumentului Independenței din Râmnicu Vâlcea.

Județul Vâlcea se află pe traseul albastru și pornește din București traversând: Giurgiu, Alexandria, Pitești, Curtea de Argeș, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Craiova, Tg. Jiu, Deva, Lugoj, Timișoara, Arad, Oradea și încheindu-se la Carei de Ziua Armatei Române. Mă înclin cu recunoștință în fața memoriei martirilor și veteranilor de război! Respect pentru eroii noștri! Mult succes participanților la acest eveniment!

A declarat prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *