Caravana mobilă pentru screeningul cancerul de col uterin va ajunge zilele acestea în Brezoi

În  oraşul Brezoi staţionează, în perioada 18 octombrie – 7 noiembrie, caravana mobilă de diagnostic a cancerului de col uterin a Fundaţiei Globalworth și Fundația Renașterea.

Astfel, femeile din Brezoi şi alte localităţi au acces gratuit la testarea „Babeş-Papanicolau” pentru depistarea afecţiunilor ginecologie.

În cadrul acestei acţiuni, femeile vor beneficia de consult de specialitate şi le vor fi recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin:

„Salvăm vieți împreună. Centrul Medical Mobil Renașterea vine în Brezoi! Un test simplu vă ajută să vă păstrați sănătatea. Fundația Globalworth și Fundația Renașterea aduc Centrul medical mobil în Brezoi, pentru a oferi teste Papanicolau gratuite femeilor din localitate și din localitățile învecinate. În perioada 18 octombrie – 7 noiembrie puteți efectua testul Babeș Papanicolau prin programare la numărul de telefon: 0756.713.652. Centrul medical mobil va fi amplasat în curtea Spitalului Orășenesc Brezoi și va funcționa în fiecare zi lucrătoare, între orele 10:00 – 18:00.  Condițiile efectuării Testului Babeș Papanicolau sunt enumerate în afișul alăturat. Un test simplu, dar absolut necesar, datorită căruia sunt salvate nenumărate vieți! „, scrie în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Brezoi

Problema cancerului de col uterin în România este o problemă destul de gravă, incidenţa este de 2,5 ori mai mare şi mortalitatea de 4 ori mai mare decât media la nivelul Uniunii Europene. Din acest punct de vedere prevenţia este importantă şi, măcar o dată pe an, medicii recomandă ca orice femeie să îşi facă testul „Babeş-Papanicolau”. Anual, peste 1.800 de femei mor ca urmare a cancerului de col uterin şi aproape 3.400 sunt diagnosticate cu această boală.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *