Primarul localității Șirineasa, Ion Streinu: „Forța de muncă necalificată este și va fi o problemă în zona construcțiilor”

La Șirineasa continuă amenajarea trotuarelor pe partea dreaptă a drumului județean. Pentru amenajarea trotuarelor și pe cealaltă latură există posibilitatea accesării fondurilor prin PNRR pentru astfel de lucrări și amenajarea unor piste de biciclete, ne spune primarul, care este supărat, fiindcă lucrările acestei investiții au întârziat din cauza forței de muncă necalificată, care reprezintă o problemă în zona construcțiilor. Mai mult, în ceea ce privește lucrările de amenajare a trotuarelor de-a lungul drumului județean, executate de primărie, proiectul este în parteneriat cu Consiliul Județean, în sensul că primăria va amenaja partea de trotuare, iar Consiliul Județean va construi rigolele:

„Sunt supărat, fiindcă a fost o perioadă când constructorul a stagnat cu lucrările din cauza forței de muncă necalificată care este și va fi o problemă în zona construcțiilor. Din această cauză, pentru următoarele proiecte voi face caietul de sarcini cu destul de multe condiții și recomandări, astfel încât, în momentul în care vom avea înscrisă la licitație o firmă care nu prezintă seriozitate, vom face tot posibilul să-i dezvăluim intențiile respectivei entități, deoarece avem nevoie ca lucrările pe care le avem să fie executate de constructori serioși”, a punctat primarul Ion Streinu.

Pentru accesarea fondurilor europene prin PNRR, localitatea Șirineasa se poate plia pentru construirea unor piste de biciclete și modernizarea iluminatului public, un proiect prin care se vor monta 287 de lămpi.

La Șirineasa, copiii își desfășoară activitatea în condiții sigure

Clădirea școlii a fost reabilitată cu bani guvernamentali, iar în curtea școlii s-a amenajat și un teren de sport cu gazon sintetic, iar investițiile continuă: „Noi ne-am făcut o listă cu următoarele investiții privind școlile din localitate. În acest sens Corpul B al școlii este o prioritate. Vom identifica fonduri, deoarece s-au băgat bani de-a lungul timpului în această clădire a școlii, din păcate fără nici un efect. Degeaba s-au făcut schimbări în interior dacă nu s-a făcut izolația clădirii. Prin urmare, prin AFM, unde există un programul de finanțare pentru școli, se pot accesa fonduri pentru reabilitarea școlilor”, mai spune primarul Ion Streinu.

La Șirineasa, grădinița este o clădire separată, unde își desfășoară activitatea aproximativ 40 de copii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *