Iarna aceasta vine cu facturi mari, cu inflație cât casa și cu o coaliție de guvernare care s-ar potrivi mai bine la circ

Pe vremea lui Ceaușescu în România se producea tot, de la scobitori la diamante, de la tractoare și avioane până la mașini de lux preferate de tiranii lumii.  Astăzi, în România nu se mai produce nimic, România este doar o piață de desfacere a marilor companii internaționale. Toată acea economie a anilor `80 a fost vândută după Revoluție, bucată cu bucată, de clasa politică. Se scot banii din țară, pe care îi impozitează apoi alte țări și merg în alte bugete pentru străzile, pentru spitalele și pentru școlile altora. Da, despre asta este vorba, altfel este plin de patrioți pe aici pe la noi, de politicieni pătrunși de românism. În fapt vedem doar niște papagali, niște viermi inculți și ticăloși puși pe hoție care și-ar vinde și ochii din cap.

În continuare ceea ce fac acești oameni care ne conduc astăzi este aberant. Nu au viziune despre economie, despre taxare, despre inegalitate, despre nimic din cele care le-ar face oamenilor care trăiesc aici o viață mai bună. Ne spun că se măresc cu 50% impozitele pe locuințe, arătându-ne din nou prostia celor care au luat o astfel de decizie. Nu vom putea înțelege în ruptul capului de ce este nevoie să fie impozitați cei care au pensii de 1500 de lei sau 2000 de lei, știind foarte bine că acei cetățeni trăiesc de la o lună la alta, reușind să își achite dările doar dacă își încetinesc respirația sau stau nemișcați cu orele. 

La fel este și cu impozitarea pe muncă, plătesc impozit cei care au 3000 de lei salariu de plâng cu vorbe, iar cei cu venituri mari nu mai plătesc deloc, pentru că aceia ajung să învețe să se optimizeze fiscal și scot banii din țară, rămânând aici 10 firme și restul sărăcie. În acest timp mulți dintre români se gândesc la ziua de mâine, maximum poimâine, atunci când îți fac calcule cum să iasă din iarna care vine. Dacă taxarea nu este legată cu o gândire de dezvoltare și de echitate, politicienii nu sunt decât niște siniștrii care plimbă niște cifre prin fața oamenilor, fiindcă vor doar bani la buget.

Acești domni nu vor să îi ajute pe oameni, nu vor să muncească, vor doar să lase impresia că lucrează, să mimeze munca, doar la asta se pricep. Cu toții mormăie tâmpenii de pe niște foi, pe care nu le ascultă nimeni. În acest timp mulți dintre români se gândesc la supraviețuire, la iarna care vine, urmată de un an pe care economiștii internaționali îl anunță venind cu o criză economică de proporții. Ca de obicei, în ultimii 32 de ani momentul ne prinde cum este mai rău, din cauza incapabililor care au ajuns cumva să ne conducă, să ia decizii care ne fac traiul mai greu. Iarna aceasta nu știm dacă va aduce zăpadă, dar sigur vine cu facturi mari, cu dobânzi enorme, cu inflație cât casa și cu o coaliție de guvernare care s-ar potrivi mai bine la circ. 

În toată demența prin care am trecut până astăzi, statul român nu a fost partenerul cetățeanului, ci partenerul marilor afaceri din energie și bănci unde sunt raportate an de an profituri record. Politicienii ne spun că suferim împreună, asta în timp ce profiturile unora explodează în plină criză mai ceva ca podurile lui Putin. 

Este vorba despre speculanți și de companiile-gigant, în timp ce firmele mici și medii sunt mereu rupte în fund. Suntem mințiți și sărăciți cu bună știință. Statul și companiile ne jupoaie de bani. Tot ce fac acești domni nu izvorăște, din păcate pentru noi dintr-o idee despre societate, care să ne fi fost prezentată și cu care să fim de acord undeva, la alegeri, că așa este în democrație.

O să trecem și peste iarna aceasta, și peste anul care vine, cu toată criza, dar pentru generațiile care vin contează atitudinea, să nu accepte să fie mințiți și sărăciți cu bună știință și să ceară să fie tratați cu demnitate și cu respect. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *