Viorel Radi construiește un nou sediu pentru Primăria Bunești

Printre proiectele pe care primarul localității Bunești, Viorel Radi, le are depuse la CNI, construirea unui nou sediu pentru Primăria Bunești este în fază destul de avansată. Primarul spune că, în cel mai scurt timp, CNI va da startul lucrărilor. Clădirea va fi mult mai spațioasă decât cea actuală și mai modernă: „Cel mai bine stăm la proiectul pentru construirea primăriei. Proiectul este foarte avansat, cred că se și apucau de lucrări în toamna aceasta, dar am avut probleme cu cei de la CEZ, care au rețeaua electrică pe terenul unde se va construi clădirea primăriei. În situația aceasta, după ce vom muta noi rețeaua, pe banii noștri vor începe lucrările, fiindcă pe cei de la CEZ nu îi interesează această problemă”, a precizat primarul localității Bunești, Viorel Radi. Tot la CNI, administrația locală are depuse solicitări privind finanțarea pentru modernizarea școlii din localitate și construcția unei săli de sport.

Proiecte mari cu bani din bugetul local

De asemenea, primarul a declarat că sistemul de iluminare stradală se află în plină modernizare prin montarea a sute de lămpi cu led, cu bani din bugetul propriu.

Tot cu bani din bugetul local continuă înființarea sistemului de gaz natural în localitate. Lucrările au început în primăvara acestui an, însă proiectul elaborat așa cum cer normele în domeniu a fost depus pentru finanțarea integrală de administrația locală la Ministerul Dezvoltării, prin programul „Anghel Saligny”, pentru o lungime de 27 de kilometri. Primarul localității Bunești, Viorel Radi, spune că pe segmentul unde s-a introdus rețeaua de gaze se fac deja racordurile, iar comunitatea este mulțumită.

„Sperăm ca, până la finele anului să achităm ce ni s-a facturat. Până în prezent s-a introdus conducta pe o lungime de 18 kilometri. S-au făcut și subtraversări, ceea ce înseamnă o cheltuială destul de mare. Sunt un om care își face calcule, care lasă ceva în urmă și de care comunitatea este foarte mulțumită”, a precizat primarul localității Bunești, Viorel Radi.  

Primarul Radi, aflat la al șaptelea mandat știe că proiectele finanțate din fonduri europene, guvernamentale sau din bugetul local sunt esențiale pentru dezvoltarea comunei. Astfel, pe lângă proiectele depuse în prezent prin PNRR, AFM, sau CNI, Primăria Bunești a depus un proiect prin PNI „Anghel Saligny”, care a fost acceptat pentru finanțare. Prin urmare, 14,5 milioane de lei ajung în comuna Bunești. Banii vor fi folosiți la lucrările de refacere a covorului de asfaltare pentru drumurilor comunale din localitate. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *