Învățământul și siguranța elevilor, în prim planul primarului din Bărbătești

În localitatea Bărbătești, primarul, împreună cu dascălii, a reușit să transforme unitatea de învățământ, în una sigură pentru elevi. Școala este singura din comună și adună aproximativ 180 de elevi. Este bine îngrijită, curată, iar toaletele sunt în interior, nu în curte. Pe terenul de sport copiii joacă fotbal sau se pot relaxa în curtea școlii. Sălile de clasă sunt dotate cu materiale didactice corespunzătoare, conectate la internet, cu table interactive și sistem de proiecție ultramodern, unde orele pot fi transmise în direct pe internet, pentru ca elevii care nu pot ajunge la cursuri din motive medicale să poată asista la ele. 

Aici copiii beneficiază de o gamă largă de activități școlare, dar și extrașcolare, fiind coordonați de dascăli bine pregătiți. 

„Investiția în educația copiilor noștri este esențială pentru administrația pe care o conduc. Școala este locul unde copilăria prinde aripi iar noi, administrația locală, dascălii și părinții suntem obligați să avem grijă de copiii noștri, care merită tot ce este mai bun. Identificăm fonduri, depunem proiecte pentru modernizarea școlii și alocăm bani din bugetul local de fiecare dată când este nevoie. Cu fonduri din bugetul local am în plan achiziționarea a încă două table interactive. Tot cu bani din bugetul local anul trecut s-a reușit amenajarea terenului din fața școlii, care s-a transformat într-o parcare, curtea școlii a devenit acum un frumos parc unde avem alei, băncuțe și flori, un loc unde copiii, împreună cu dascălii pot sta în recreație. Tot în curtea școlii este amenajat un teren de sport în aer liber”, a precizat primarul localității Bărbătești, Constantin Banacu. 

Școală – model în localitatea Bărbătești

Micuții din comuna Bărbătești beneficiază de programul „Step by step”, dar și de posibilitatea de a învăța într-o grădiniță nou-nouță, care are toate dotările necesare și personal specializat, care se ocupă de îndrumarea lor. Grădinița este cu program prelungit, iar acest lucru îi ajută în special pe părinții care lucrează și nu au unde să își lase copiii în intervalul respectiv de timp. Mai mult decât atât, copiii pot să doarmă aici și beneficiază și de o masă caldă în fiecare zi, în condițiile în care puține grădinițe din județ oferă astfel de servicii.

Primarul spune că intenționează să achiziționeze un microbuz școlar electric, însă, pentru această investiție, dar și pentru cei care au în plan să își cumpere o mașină electrică, la Bărbătești se pregătește infrastructura privind montarea a două stații de încărcare electrică.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *