Vâlcea a deraiat Rapidul

În cel mai spectaculos joc al sezonului, SCM Rm. Vâlcea a învins miercuri pe Rapid București, scor 37-36, în etapa a 7-a din Liga Națională.

Vâlcea și Rapid au oferit un spectacol total în fața a 1800 de spectatori prezenți miercuri în Sala Traian, în cel mai frumos meci al sezonului.

Rapid a început mai bine, a condus în prima repriză, a avut și 5 goluri în față, 14-9 (min. 22), însă vâlcencele au revenit senzațional, au egalat și chiar au închis în avantaj prima repriză, 18-16. Având în Elghaoui, Kovacevic și De Jong arme sigure, gazdele au intrat apoi cu și mai multă convingere în partea secundă.

Vâlcea a condus mereu cu 1-2 goluri, în condițiile în care golurile au curs la ambele porți, însă handbalistele lui Bent Dahl nu s-au intimidat deloc contra campioanei. Abia în minutul 39 a egalat Rapidul, iar ce a urmat a ținut lumea pe marginea scaunelor. 

În ultimul sfert de oră și-a intrat în rol Kovacevic, care a înscris cu precizie la fiecare aruncare. Până la urmă, totul s-a decis în ultimele secunde. SCM conducea cu 36-35, avea atacul cu 40 secunde înainte de final, dar Levchenko s-a grăbit să arunce din extremă și a ratat, iar Lopez a marcat pe contraatac pentru 36-36. Cronometrul arăta 59:53 iar Bent Dahl a cerut time-out. Tot Kovacevic și-a asumat responsabilitatea și a aruncat pe sub Kapitanovic, aducând o bucurie explozivă în Sala Traian.

După șapte etape, Vâlcea este pe locul 4, în clasament, la șase lungimi distanță de primele clasate, CSM București și Bistrița și la cinci de Buzău, care are un joc mai puțin disputat. Campionatul se întrerupe până pe 4 decembrie, când Vâlcea va juca la Tg. Jiu. În luna noiembrie este programat Campionatul European din Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru, Lupei și Hosu fiind convocate la naționala României.

SCM: Elghaoui 9 goluri, De Jong 7, Kovacevic 6, Glibko 5, Fujita 3, Levcenko 2, Hansson 2, Lupei 2, Asanin 1.

Rapid: Grozav 7, Korsos 7, Buceschi 6, Fernandez Fraga 4, Hernandez 3, Kanor 3, Lopez 2, Ostase 1, Badea 1, Lacrabere 1, Gutierrez 1.

Jucătorii de la Dăești au încurajat SCM-ul

Staff-ul tehnic și jucătorii echipei de Liga a III-a, Viitorul Dăești au fost prezenți miercuri în Sala Traian și au susținut echipa de handbal SCM. Prezența fotbaliștilor pregătiți de Călin Cojocaru a fost cu noroc, Vâlcea reușind o victorie de răsunet cu Rapid. Cu siguranță, jucătorii Dăeștiului vor mai reveni să vadă meciurile importante din Sala Traian și la rândul lor așteaptă handbalistele să îi susțină la jocurile de la Fedeleșoiu!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *