La Mădulari, Primarul Daniel Dimulescu,  vrea extinderea panourilor fotovoltaice, ca să scape de facturile la electricitate

La Mădulari, pentru a face economie la energia electrică şi diminuarea cheltuielilor, administraţia locală a montat panouri fotovoltaice. Investiţia asigură în prezent într-un anumit procent iluminatul public pentru instituţiile publice. Panourile fotovoltaice au fost montate pe acoperişurile instituţiilor publice din localitate: baza sportivă, căminul cultural, şcoala, dispensarul şi clădirea primăriei.

În acest sens primarul Daniel Dimulescu intenţionează ca localitatea sa să devină independentă din punct de vedere energetic. El a declarat că va căuta sursă de finanţarea pentru  amenajarea unui parc fotovoltatic: 

.„Este o investiţie benefică pe care am realizat-o în urmă cu trei ani, prin care am redus cheltuiala cu iluminatul public. Această investiţie pentru noi înseamnă economie la energia electrică şi diminuarea cheltuielilor într-un anumit procent. Odată cu creşterea preţurilor şi bugetul primăriei este afectat, în acest sens am în plan identificarea fondurilor pentru extinderea panourilor fotovoltaice sau chiar pentru amenajarea unui parc fotovoltaic, ca să scap de facturile la electricitate Dorința mea este aceea de a folosi energia produsă în propriul parc fotovoltatic la sistemul de iluminat public și la toate instituțiile din comună.  Eu voi face toate demersurile, astfel ar rezulta economii importante la plata energiei electrice.”, a anunţat primarul Daniel Dimulescu.

Scumpirea electricităţii ridică probleme primăriilor, care vor avea de achitat facturi uriaşe. În acest sens, primarul Daniel Dimulescu încearcă să găsească soluţii pentru găsirea de surse alternative care să poată asigura energia pentru clădirile publice din comună.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *