Remiză echitabilă între Costești și Dăești!

Minerul Costești și Viitorul Dăești au remizat vineri, scor 1-1, un rezultat just după aspectul jocului, într-un meci în care oaspeții erau mari favoriți.

Având obiective diametral opuse, Costești și Dăești s-au înfruntat pe Brothers Sport Hub, unde a rezultat un meci echilibrat. Dacă Dăeștiul are un lot stufos cu mulți jucători cu experiență și visează la promovare, Costești s-a încropit pe ultima sută de metri înainte de startul campionatului și a adus jucători chiar și din ligi inferioare de la județ precum Stanca (Zătreni) sau Gruinea (Galicea). Venită după cinci eșecuri consecutive, Costești a avut trei indisponibili, pe Zamfirescu, Filip și Nicolaescu, astfel că toată  lumea aștepta un galop de sănătate al oaspeților.

Dăești a deschis scorul rapid, în minutul 6, când Tiihonen i-a trimis o pasă pe culoar lui Garcia, brazilianul a preluat, l-a depășit pe D.Vlădoi și a marcat în poarta goală. Părea că Viitorul și-a făcut meciul ușor, dar nu a fost deloc așa. Minerul a ratat o ocazie mare în minutul 23, după o fază fixă, C.Cotolan a fost găsit singur în șase metri, dar a tras peste poartă!  Tot minerii au fost aproape de egalare în minutul 36, după o centrare de pe dreapta, Enache a ajuns primul la minge înaintea lui Lungu, dar a deviat puțin pe lângă poartă. În finalul reprizei, Tiihonen este găsit singur în careu, dar preia greșit și ratează o șansă mare.

Costești a egalat în minutul 61, când Mihăescu a tras violent, Lungu a respins greu, iar Cătălin Cotolan a trimis balonul în plasă: 1-1. Ion Marian l-a încercat o dată pe Lungu, cu un șut din lovitură liberă, dar portarul Dăeștiului a fost atent.

Denis Vlădoi s-a evidențiat în minutul 75, la șutul lui Popa și a respins balonul de sub transversală. În prelungirile jocului, Samson a primit al doilea galben pentru o presupusă simulare, o decizie total eronată a arbitrului Dragoș Pîrîu din Curtea de Argeș. Nigerianul a protestat și a fost greu scos de pe teren, iar echipele au fost aproape de o încăierare.  Centralul s-a complicat inutil, prelungind jocul cu opt minute. S-a terminat 1-1, un rezultat conform cu ce a fost pe teren și Minerul a sărbătorit la vestiare.

Dăești pierde două puncte mari și în acest ritm va avea mult de furcă pentru a prinde play-off-ul. Minerul rămâne penultima în clasament dar primește o injecție importantă de moral, reușind să întrerupă seria de cinci eșecuri consecutive.  

Minerul Costești – Viitorul Dăești 1-1 (0-1)

Stadion Brothers Sport Hub, spectatori 300

Au marcat: C. Cotolan `61 / Garcia `6

Eliminat: Samson `90+4

Costești: D. Vlădoi – I. Marian, C.Stanca, C. Cotolan,  D.Negoiță – Fierbințeanu (Bia Gonzalez `90), Gruinea, Tisanu, Enache, Vasilescu–  Mihăescu (C.Ion `82). Antrenor: Marius Vlădoi

Dăești: Lungu – Ghiță, Cr. Munteanu, Diaconescu, Samson – Wilfred (Anghelina `70), Iordache, Tiihonen – Pahama (Nicula `82), Dr. Popa, Garcia (Saleh `70). Antrenor: Călin Cojocaru

Marius Vlădoi: ”Un rezultat echitabil”

Tehnicianul Costeștiului, Marius Vlădoi consideră remiza echitabilă după aspectul jocului. ”Am scăpat de pragul psihologic de patru puncte, am crezut că putem obține ceva, chiar dacă am fost conduși rapid, de aici sper să creștem de la meci la meci. Asta este atitudinea corectă, nu ce a fost ]n jocul cu Călimănești. Rezultatul a fost echitabil, nu cred că cineva merita victoria, la cum s-a jucat nu cred că egalul a fost o surpriză.  Și la Alexandria am jucat foarte bine, dar am luat gol pe final. Începem să ne închegăm, dar ne așteaptă jocuri foarte grele” a declarat Marius Vlădoi.

Călin Cojocaru: ”Trebuie să avem altă atitudine și mai multă disciplină”

Antrenorul Dăeștiului, Călin Cojocaru a subliniat că echipa sa a fost lipsită de atitudine și a făcut cel mai slab meci din acest sezon. ”Am pierdut două puncte, chiar dacă am făcut cel mai slab meci de când a început campionatul, adversarul  nu a ajuns în careul nostru, iar la gol jucătorii mei au ațipit. La fotbal, dacă nu te concentrezi și nu câștigi cu echipele mici, nu ai nicio șansă. Dacă vrem în play-off, trebuie să avem altă atitudine și mai multă disciplină, până acum nu s-a întâmplat asta. Mai mult ne-am plimbat pe teren decât să alergăm și să punem presiune pe adversar. Când va fi o atmosferă prielnică fotbalului, vor fi alte rezultate. Campionatul se câștigă cu echipe mici, dar cu Craiova și Potcoava am pierdut, cu Costești am făcut egal, pentru că mereu, mereu se întâmplă ceva aici ” a spus Călin Cojocaru.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *