La Stoenești a fost finalizat sala de educație fizică școlară

Miercuri, 19 octombrie, se înscrie ca o zi memorabilă pentru școala din Stoenești. Elevii vor avea la dispoziție o sală de sport pentru desfășurarea orelor de educație fizică.

Primarul comunei Stoenești, Gheorghe Dumbravă, și-a exprimat satisfacția pentru materializarea acestui obiectiv, pe care elevii și cadrele didactice din comună l-au dorit și l-au așteptat de ani buni: 

„Sala de educație fizică va fi pusă la dispoziția școlii noastre, mai ales pentru copiii noștri, în primul rând fiindcă aceștia nu vor mai ieși afară în frig pentru a face mișcare. Acum au un spațiu larg și generos care poate rivaliza cu orice școală din mediul urban. Nu avem termeni de comparație, sala de sport dispune de condiții adecvate. Prin urmare, baza materială-didactică a școlii noastre s-a întregit cu noua sală de educație fizică a cărei recepție a avut loc miercuri, 19 octombrie. Este o investiție care îndeplinește prevederile proiectului, lucrările sunt de bună calitate, iar la final voi preda cheile directorului școlii. Este un alt obiectiv important pentru comunitatea noastră, pentru copiii noștri”, a precizat primarul comunei Stoenești, Gheorghe Dumbravă.

Sala de educație fizică și sport s-a realizat cu fonduri atrase prin Compania Națională de Investiții și este construită în incinta Școlii Gimnaziale, pe o parte din amplasamentul actual al terenului de sport cu iarbă și este formată din sală de sport, vestiare, grupuri sanitare, spații tehnice.

Școala din centru se modernizează

În localitatea Stoenești, școala din centrul localității se modernizează cu bani europeni, prin POR. Chiar dacă alocările de fonduri vin mai greu, proiectul este pe ultima sută de metri. La finalul lucrărilor clădirea va fi una modernă, unde copiii și cadrele didactice se vor simți în siguranță și unde își vor putea desfășura activitatea într-un cadrul potrivit pentru educație și învățământ:

„Lucrările la școală sunt pe ultima sută de metri, constructorul a făcut eforturi, aș spune eu, peste puterile gândirii mele, pentru că a primit foarte puțini bani. Cu toate acestea lucrarea este peste 90% realizată, în condițiile în care avem peste 20 de miliarde de luat, dintre care s-au încasat până acum numai 5 miliarde de lei. Situația se va debloca în cel mult două săptămâni și se va primi următoarea tranșă. Constructorul a simțit că se va rezolva această situație în cele din urmă și a continuat lucrările, astfel încât astăzi investiția este pe ultima sută de metri. Mai este de pus covorul sintetic la terenul de sport, o plasă deasupra și amenajarea parcării”, a precizat primarul comunei Stoenești, Gheorghe Dumbravă. 

Primarul comunei Stoenești, Gheorghe Dumbravă: „Pentru mine comunitatea este o prioritate”

În toți acești ani, la Stoenești administrația locală a atras fonduri guvernamentale, europene sau bani alocați din bugetul local pentru modernizarea infrastructurii educaționale. În acest sens s-au modernizat școli și s-au construit din temelii noi grădinițe: 

„Pentru mine comunitatea este o prioritate, vreau grădinițe și școli moderne, asfalt, apă, canalizare, gaz, iluminat stradal, dispensare, cămine culturale reabilitate, vreau tot ceea ce înseamnă normalitate pentru cetățenii acestei localități. Prin urmare, sunt primarul comunității pe care eu o reprezint, a locului unde m-am născut și unde, împreună, ne ducem traiul de zi cu zi. Am curajul să merg inclusiv la premierul României pentru a spune păsul localității mele. Pentru mine nu contează cine mă place sau nu, important este să nu fie ignorată localitatea pe care o conduc”, a precizat primarul comunei Stoenești, Gheorghe Dumbravă.

În vara acestui an, Ministerul Dezvoltării a aprobat proiectul de asfaltare pe o lungime de 11,1 kilometri de drumuri comunale. Inițial, valoarea proiectului era de 17 milioane de lei, însă Guvernul a repartizat administrației locale suma de 14,5 milioane de lei. Pentru a nu elimina niciunul dintre cele 34 de drumuri prinse în devizul de lucrări, Consiliul Local a aprobat diferența de 2,5 milioane de lei: „Pentru a nu elimina din deviz nici un drum dintre cele 34 prinse, Consiliul Local a aprobat diferența de 2,5 milioane de lei. Pentru acest proiect prins prin PNI „Anghel Saligny” am finalizat procedura de licitație, s-a desemnat entitatea câștigătoare și așteptăm să semnăm contractul de finanțare la Ministerul Dezvoltării”, a precizat primarul comunei Stoenești, Gheorghe Dumbravă.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *