Ministerul Fondurilor Europene a pus proiectul școlii din Mălaia în așteptare

Primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu, este dezamăgit, fiindcă a primit adresă de la Ministerul Fondurilor Europene prin care administrația locală a fost informată că proiectul depus în anul 2020, în vederea finanțării, pentru dotarea școlilor privind întregul pachet IT nu a primit finanțare, chiar dacă acesta, inițial a fost declarat eligibil: 

„Proiectul este depus în anul 2020, în vara acestui an am primit o adresă prin care am fost anunțați că proiectul este eligibil, dar în așteptare. Nu știu cum să definesc acest răspuns, ce să le spunem copiilor. Eu consider că ar trebui să nu ne mai pună să facem proiecte, adică teancuri de hârtii fără rost, de dragul de a cheltui banii. Să nu se mai vorbească despre schimbarea procesului de învățământ, de marele proiect „România educată și dezvoltată”, să se oprească. Norocul nostru este că nu am așteptat după acest proiect, am făcut tot ceea ce a fost posibil și copiii noștri au avut la timp tablete și laptopuri când pandemia îi ținea acasă. Nu am așteptat să le aducă statul, dar avem nevoie urgentă de proiectoare și table inteligente care au devenit o necesitate, nu mai sunt privite ca un fenomen modern. Cu toate acestea, statul a pus proiectul necesar copiilor noștri în așteptare”, a precizat primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu.

Pus într-o astfel de situație, primarul localității Mălaia, Gheorghe Dinculescu, a strâns cureaua și a achiziționat pentru început două table interactive, iar dotarea școlii cu tot ceea ce însemnă pachet IT va continua. Astfel, pe parcurs elevii și profesorii vor beneficia de tablete grafice, videoproiectoare și table interactive. 

Pentru reabilitarea termică a școlii și grădiniței, administrația locală așteaptă răspuns de la Ministerul Mediului cu privire la proiectul depus și aflat în evaluare, în vederea finanțării.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *