Infrastructura de sănătate și educație, prioritare pentru conducerea Primăriei Șușani 

La Șușani, pe lângă cele două școli din satele Ușurei și Râmești, unde lucrările sunt realizate în procent de 90% și școala din satul Stoiculești, dar și dispensarul medical se vor moderniza. În acest sens, lucrările sunt scoase la licitație pentru desemnarea constructorului. Primarul localității Șușani, Daniel Tudor, speră că în maxim o lună vor începe lucrările pentru ambele proiecte. În plus, pentru a oferi locuitorilor acces la serviciile medicale de bază administrația locală din Șușani a încheiat un contract cu un medic de familie: 

„Dispensarul medical este o investiție prin PNDL-2, pentru care a trebuit să intervenim cu actualizarea prețurilor printr-un deviz care ni s-a acceptat de către Ministerul Dezvoltării. Proiectul este în fază de licitație și urmează desemnarea constructorului și cursul firesc al actelor. Între timp am reușit să atragem în localitate un medic de familie”, a precizat primarul localității Șușani, Daniel Tudor.

Lucrările constau în reabilitarea completă a clădirii, de la acoperiș nou la altă tâmplărie, izolare termică, sistem electric de încălzire și altele. Astfel, comunitatea va beneficia de servicii medicale care se vor desfășura într-un mediu mult mai bun.

Proiecte depuse pentru accesarea banilor europeni 

Pentru accesarea fondurilor europene, primarul localității Șușani, Daniel Tudor, a depus un proiect pentru montarea unor stații pentru mașinile electrice și eficientizarea energetică a căminului cultural din satul Ușurei și a primăriei: 

„Căminul cultural din satul Ușurei este de o importanță foarte mare pentru comunitatea noastră fiindcă, în primul rând, noi nu avem nici o locație unde să organizăm evenimente sau manifestări. Documentația pentru acest cămin cultural am depus-o prin acest program PNRR, componenta C10. Pe lângă acest proiect am mai depus o cerere de finanțare și pentru modernizarea căminului cultural din satul Râmești, la Compania Națională de Investiții pentru care, în această perioadă, am actualizat indicatorii tehnico-economici. Sperăm că se vor finanța ambele locații, dar și primăria”, a precizat primarul localității Șușani, Daniel Tudor.

La Compania Națională de Investiții, primarul mai are depusă cererea de finanțare pentru modernizarea căminului cultural din satul Râmești și primăria. De asemenea, prin Programul Național de Investiții, reamintim faptul că, primarul Daniel Tudor a primit finanțarea proiectelor depuse. Acestea privesc asfaltarea drumurilor comunale și extinderea și modernizarea sistemului de apă. Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 22 de milioane de lei. Tot prin programul „Anghel Saligny”, administrația locală are depus și proiectul pentru branșarea localității la sistemul de gaze, în parteneriat cu localitatea Mădulari.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *