Masă caldă pentru copiii Școlii Gimnaziale din comuna Milcoiu

Primarul localității Milcoiu, Daniel Mușat: „Masa caldă” este un program esențial pentru copii, inclusiv pentru formarea deprinderii unei alimentații sănătoase” 

Primăria Milcoiu a devenit una dintre administrațiile local care le va oferi elevilor o masă caldă în școală. Anunțul a fost făcut de primarul Daniel Mușat, care spune că programul va cuprinde 60 de copii. Astfel, grija pachețelului pentru școală va dispărea pentru toți copiii din Milcoiu: 

„Împreună cu directorul școlii am făcut demersurile necesare reușind să fie și școala noastră inclusă printre școlile din județ în cadrul programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi. Astfel, și copiii noștri vor beneficia de o masă caldă și este extrem de important acest suport alimentar, deoarece încurajează prezența elevilor la școală, mai ales a celor din mediile dezavantajate și este important inclusiv pentru formarea deprinderii unei alimentații sănătoase, în defavoarea acelor produselor alimentare de tip fast food. Așteptăm finanțarea și normele, apoi trebuie făcută licitația”, spune primarul localității Milcoiu, Daniel Mușat.

La Milcoiu funcționează două școli și o grădiniță. În satul Tepșenari există Școala cu clasele I –IV, lângă care se află și grădinița unde s-au executat lucrări de modernizare și extindere a clădirii. Astfel, ambele locații oferă condiții bune pentru micuți, inclusiv posibilitate privind amenajarea unei săli de mese. Cealaltă școală, cu clasele V-VII, funcționează în satul Milcoiu, și aici, fără nicio problemă, s-a amenajat deja zona de luat masa. 

Programul este în beneficiul comunității, fiindcă toți de copii din comună vor avea parte zilnic de o masă caldă la școală. Meniul va fi asigurat de o firmă de catering, care va fi plătită din bani alocați prin programul guvernamental.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *