La Horezu, autoritățile anunță suplimentarea camerelor de supraveghere pentru a-i prinde pe cei care abandonează câini 

Adăpostul din Horezu a fost deschis în urmă cu doar două luni și deja au fost aduși zeci de câini. Unii sunt încă pui, care abia așteaptă să fie adoptați. Este singura lor șansă să scape de cuști. Fenomenul abandonului este întâlnit în aproape toate localitățile din jurul orașului Horezu.

Cei care vor să adopte un câine pot să meargă zilnic la adăpost cu buletinul și completează o declarație de angajament prin care se angajează că vor avea grijă de ei. Cățeii sunt vaccinați, deparazitați și sterilizați.

Primarul orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu, spune că în fiecare zi angajații sunt nevoiți să ridice de pe străzi câini abandonați și să-i aducă în adăpost. Adăposturile sunt pline, iar proprietarii, în loc să îi sterilizeze, îi aruncă. Fenomenul pare scăpat de sub control, deși legea îi pedepsește aspru pe cei care abandonează animalele.

„În numai două luni, zeci de câini fără stăpân au fost ridicați de pe domeniul public și transportați la adăpostul construit la marginea orașului Horezu. Cele mai multe animale au fost abandonate. Contracost aici pot fi găzduiți și câinii fără stăpân din Vaideeni și Costești. Până în prezent nu s-a eutanasiat nici un câine, am reușit să dăm spre adopție numai câțiva. Adăpostul este ultramodern, funcționează conform condițiilor impuse de lege. ONG și cei de la DSV nu a avut obiecții în urma controalelor efectuate. Problema câinilor fără stăpân este însă departe de fi rezolvată, întrucât cetățenii din alte localități continuă să-i abandoneze pe raza orașului nostru”, a precizat primarul orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Legea îi pedepsește aspru pe cei care abandonează animalele

Adăpostul administrat de Primăria Horezu respectă toate normele europene. Clădirea dispune de sală de operație și sală de deparazitare. Pentru stoparea abandonului autoritățile anunță că vor monta peste 100 de camere de supraveghere pentru a-i prinde pe cei care abandonează animalele. 

„După ce am dus la adăpost primii câini, a doua zi în oraș erau din nou câini. Printr-un proiect european vom suplimenta cu peste 100 camerele video și vom încerca să identificăm persoanele are abandonează câinii în oraș, astfel încât să îi putem sancționa”, a precizat primarul orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *