Târgul săptămânal din Popeşti  are o nouă înfățișare

Autoritățile locale au inaugurat joi, 27 octombrie 2022, lucrările de modernizare a tărgului săptămânal. Primarul Aurora Măgura spune că amenajarea târgul este unul dintre proiectele importante, fiindcă reprezintă un sprijin acordat celor care vor să îşi valorifice produsele:

„Târgul are o suprafaţă de 2000 de metri şi este cu tradiţie de sute de ani. De când ne ştim, aici se întâlnesc toţi cetăţenii din comună, dar şi din localităţile limitrofe: Oteşani, Cernişoara, Copăceni, Şirineasa, Roeşti sau Lăpuşata, unde îşi vând şi cumpără produsele necesare. Prin urmare, s-au alocat fonduri pentru construirea unei hale destul de mari, unde sunt montate mese pentru expunerea produselor pe ambele laturi. Este un târg foarte mare, aşa că era nevoie de o modernizare. Intenția noastră a fost aceea de a  schimba înfățișarea și să asigurăm condiții adecvate pentru comercializarea în cele mai bune condiții ale produselor. Târgul va avea o destinație exclusiv agro-alimentară, vom încuraja producătorii locali. Ne bucurăm fiindcă mai stopăm, pe cât putem, cumpărarea produselor din supermarketuri. Popeştiul are oameni harnici şi noi vrem să-i încurajăm pe cei care cultivă produse”, a precizat primarul localităţii Popeşti, Aurora Măgura.

Președintele Consiliului Județean  Vâlcea, Constantin Rădulescu,, Florentina Calin,  subprefect al judeţului Vâlcea, locuitorii comunei Popeşti, oaspeții și invitații de seamă s-au alăturat autorităților locale din comună la inaugurarea lucrărilor de modernizare a târgului.

Târgul de la Popeşti este locul cu veche tradiţie de întâlnire al cetăţenilor din întreaga zonă, al comercianţilor şi producătorilor din comunele vecine. În fiecare zi de joi, de când a luat fiinţă târgul de săptămână, la cântatul cocoşilor,  micii sfârâie deja pe grătar, iar tejghelele sunt pline cu tot felul de produse.

Pe masa de lucru a edilului mai sunt în desfășurare și alte proiecte menite să le ofere locuitorilor de aici, un trai mai bun și mai mult confort.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *