Egalul care nu ajută pe nimeni

Cozia Călimănești și Viitorul Dăești au remizat sâmbătă, scor 2-2, după ce oaspeții au marcat ambele goluri pe final.

Dăeștiul a venit cu surprize și M. Cotolan și A. Popolan au fost în premieră titulari în acest sezon.

Cozia a început bine și a deschis scorul în minutul 7, când Horumbă a bătut tare un corner, iar dintr-o învălmășeală de jucători, mingea a ricoșat în piciorul jucătorului de la Dăești, Luci Iordache, apoi în poartă!

Condusă repede pe tabelă, Viitorul a început să preseze și Diaconescu, Dr. Popa  sau Wilfred au trimis pe lângă poartă. Ocazia reprizei a aparținut oaspeților în minutul 24, după un corner, când Pîrvulescu a  reluat cu capul din câțiva metri, dar Borz a scos, deși era mascat.  Apoi, Cr. Munteanu s-a accidentat la spate și a intrat Grecu.

Și în partea secundă, Viitorul a atacat, iar Cozia a așteptat erorile oaspeților. Borz scoate excelent în minutul 58 trasorul trimis de la 20 de metri de Grecu. Imediat, Sîrbu are o incursiune bună, dar șutul său este deviat în corner de un apărător al oaspeților. În minutul 67, Ghighilicea este la un pas să profite de gafa portarului M. Cotolan, dar reluarea sa s-a dus în plasa laterală.  Grecu a fost aproape de egalare în minutul 76, când a centrat periculos din tușă și portarul Borz a șters mingea, care apoi a lovit bara.

Cozia a dat lovitura în minutul 82, când Ghighilicea a recuperat excelent o minge la mijloc, a țâșnit singur spre poartă și altruist, a pasat în dreapta pentru Marinaș, care a făcut 2-0. Meciul părea jucat, dar nu a fost deloc așa! Viitorul a renăscut din cenușă în final. În minutul 87, Dr. Popa a marcat din 6 metri după o centrare din flancul stâng de la  Tiihonen. Apoi, în minutul 90, Anghelina a centrat pe jos tot din stânga și Vasile a înscris din 13 metri!

S-a terminat 2-2 în duelul echipelor vâlcene, un rezultat care nu ajută prea mult niciuna dintre echipe. Dăeștiul pierde puncte prețioase în lupta pentru play-off, în timp ce Cozia ratează șansa să se distanțeze de zona minată.

Cozia Călimănești – Viitorul Dăești 2-2 (1-0)

Stadion ”Cozia”, spectatori 500

Au marcat: Lucian Iordache (7 – autogol), Cosmin Marinaș (82) / Dragoș Popa (87), Octavian Vasile (90)

Cozia: Borz – Kelemen, Al.Ștefan, M.Chiripuș, Mazilu – Bîrziche (Zotică 75), Ghighilicea – Al. Chiripuș, Horumbă (Duca 75), Zamura (Dobrin 56) – Sîrbu (Marinaș 78). Antrenor: Vasile Ilinca

Dăești: M. Cotolan – Ghiță, M. Diaconescu, Pîrvulescu, Cr. Munteanu (Grecu 33) – Wilfred (Anghelina 77), Iordache, Tiihonen – Garcia (Vasile 55), Dr. Popa, A. Popolan. Antrenor: Călin Cojocaru

Vasile Ilinca: ”Dăești a avut bulan în meciurile cu noi!”

Antrenorul Coziei, Vasile Ilinca regretă punctele scăpate printre degete de echipa sa în disputa cu Dăești și spune că lupta pentru evitarea retrogradării este grea.

”Am pierdut două puncte, timp  de 88 minute echipa a jucat foarte bine, apoi au venit două centrări din partea stângă a lor și s-a întâmplat ce nu trebuia. Este păcat, dar o luăm de la capăt! În cele două meciuri cu noi, Dăeștiul a avut bulan, și în tur ne-au învins pe final, acum ne-au dat două goluri în ultimele minute. Trebuie să scăpăm de retrogradare, nu este simplu! Sunt convins că noi vom juca bine cu echipele bune, care ies la joc, dar este mai complicat cu cele din subsolul clasamentului” a spus Vasile Ilinca.

Călin Cojocaru: ”Am dominat clar”

Tehnicianul Dăeștiului, Călin Cojocaru nu își explică erorile din defensivă, care au dus la golurile echipei din Călimănești.  ”Cozia este o echipă bună, mult schimbată în bine, joacă ce știe, se apără și contraatacă bine. Ne-am creat multe ocazii și am prins portarul lor într-o zi de grație, iar în defensivă ne-am marcat noi două goluri, sunt erori pe care nu trebuie să le facem la o echipă cu jucători cu experiență. Am dominat clar adversarul, am marcat două goluri pe final, dacă punem presiune mai mare și mai repede și nu făceam eroarea de la golul doi, câștigam acest meci. Am avut tonus, agresivitate, am dus mingea în careu….Trebuie să fim modești, să muncim, avem cinci meciuri fără înfrângere, începem să avem relații de joc și să își revină jucătorii care au fost accidentați, aștept mai mult pe faza ofensivă”.

Tehnicianul spune că lupta pentru intrarea în play-off este complicată. ”Dacă facem mereu greșeli, nu ne putem atinge scopul. Dacă nu câștigăm, echipele din față se îndepărtează, dar nu poți să creezi o echipă peste noapte, s-au adus foarte mulți jucători, am avut și probleme, dar important este să câștigăm următoarele etape. Trebuie să adunăm puncte și să fim acolo sus, jucătorii au valoare, ea trebuie pusă în folosul echipei” a mai spus Călin Cojocaru.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *