Anul viitor, la debutul anului școlar, la Lungești își va deschide porțile noua grădiniță cu program prelungit

La debutul anului școlar 2023 – 2024, „prichindeii” din Lungești vor putea beneficia de o grădiniță cu program prelungit. Noua locație vine în sprijinul părinților care doresc să știe că pot merge liniștiți la serviciu în timp ce micuții lor învață, se joacă și se dezvoltă în condiții optime. Grădinița cu program prelungit va dispune de un spațiu modern și un cadrul prietenos pentru cei mici de a învăța și a se juca în condiții de siguranță. Noua investiție în învățământ de la Lungești, grădinița cu program prelungit este un proiect cu fonduri externe atrase și va fi disponibilă atât pentru copiii din localitate, cât și pentru cei din zonele învecinate: 

„Lucrările sunt în derulare, va fi pregătită pentru a primi copiii începând de anul viitor, pentru că trebuie să o declarăm ca o grădiniță cu program prelungit la Inspectoratul Școlar Județean. Noua locație dispune de săli de clasă prietenoase, spațiu de dormit, cabinet medical, sală de mese, spații administrative. În noua locație își vor desfășura activitatea trei grupe de copii. În această perioadă vom deschide o listă cu părinții care își doresc să își înscrie copiii la noua grădiniță cu program prelungit, pentru a ști câte grupe putem forma. Asta nu însemnă că vorbim numai cu părinții din comuna Lungești, toți cei care își doresc să aducă copiii la noi, îi așteptăm cu mare drag”, a precizat primarul localității Lungești, Tiberiu Costea.

Pentru această nouă grădiniță s-au atras fonduri guvernamentale de la Ministerul Educației, prin Banca Mondială.

Educația este la loc de cinste în această comună

Reamintim faptul că în centrul localității Lungești, pe lângă această nouă grădiniță care se construiește din temelii există o altă nouă locație, modernizată anul trecut ca la carte, cu program normal, unde își desfășoară activitatea 80 de copii din satele Stănești, Lungești și Gănțulei. Tot pe aceeași notă modernă este și școala din satul Fumureni, cu clasele I-IV, care și aceasta poate concura cu cele din mediul urban.

La Lungești se află cele mai moderne unități de învățământ din mediul rural

În planul administrației locale privind modernizarea și dotarea școlilor cu materiale didactice moderne sunt incluse alte două școli.

„Pentru școala din satul Stănești, cu clasele I-IV, avem deja depus proiectul la Agenția Fondului pentru Mediu, care a acumulat un punctaj de 96,9, iar pentru proiectul de reabilitare a școlii din satul Dumbrava avem un punctaj de 86,7. Prin urmare ambele proiecte au acumulat punctaje destul de mari și vor fi eligibile privind finanțarea. Astfel, copiii din cele două sate vor fi mai aproape de școală, vor sta cât mai aproape de părinți și de casă”, a punctat Tiberiu Costea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *