Clasa politică românească, imaginea ticăloșiei în toată splendoarea sa

Tuturor ne este groază să ne uităm cât vine factura la curent, poate să fie o surpriză, este ca la loterie, fiindcă poate să ne vină câteva mii sau câteva sute de lei. Din toate aceste creșteri de prețuri nejustificate nu este un secret pentru nimeni că statul a fost marele câștigător, prin taxele încasate mai mult sau mai puțin mascat. Ce ne frapează este faptul că acești domni ne prostesc în față, ceea ce ne face să conchidem că această „jupuială dosită” este jucată, din moment ce oamenii aceștia fac atât de mulți bani din facturile
mărite.
Avem declarativ o piață liberă, dar în realitate este o piață cu foarte multe straturi, iar liberalii au insistat foarte mult pentru aceste prețuri liberalizate, după care și-au dat seama că le-a luat foc în mână liberalizarea și au început să arunce momeala fierbinte în poala PSD. Rezultatul acestor bâlbâieli politice se reflectă însă în buzunarul nostru, al plătitorilor de taxe.
În situația aceasta, de jecmăneală pe față, statul se găsește în faza de a ne lua o sută de lei din buzunarul drept și de a da un leu în buzunarul stâng prin așa-zisele ajutoare sociale pentru pensionari. În realitate noi suntem cei care hrănim cu facturile noastre clientela de partid și de stat care trăiește bine merci, fără să fure, pentru că fură statul și pentru ea.
Acesta este stratul bun, pentru că sub acest strat vedem companii bulversate, furnizori care nu înțeleg cum să mai factureze și care își pierd angajații, companii care au fost descărcate de venituri tot de stat, în această perioadă.
Din păcate pe nimeni nu interesează rezolvarea problemelor, toți se uită doar în portofelul propriu. Le fac ochi dulci posturile bănoase pentru când vor reveni la rotativă. Din acest motiv avem acum o înțelegere perfectă între principalele partide de pe scena politică românească. S-a ajuns la un mic armistițiu între ei până la marea împărțeală, marea cârpeală de peste șase luni, când se va reîmpărți totul și fiecare își va lua o parte bănoasă.
Se vor găsi slujbulițe bune pe mii de euro pentru toată lumea: și pentru liberali și pentru pesediști. Atunci, de ce să se certe, de ce să își scoată ochii, de ce să se facă unii pe alții incompetenți în văzul lumii? Este evident să sunt incompetenți, iar situația de astăzi în România este generată de incompetența crasă a acestor oameni. Au spus să pună batista pe țambal, să pară responsabili, să își pună cravata și costumele bune și să nu se mai scuipe unii pe alții, conștienți că de fapt toți sunt la fel. Sunt prea puțini oameni de valoare în această coaliție de guvernare ca să se înjure între ei. Se vor înjura peste șase luni, atunci va
fi cu strigături, cu urlete, cu țipete, dar dincolo de cortină toată lumea va fi mulțumită, pentru că sunt foarte mulți bani la mijloc.
În toată această fundătură a sărăciei pe care ne-o creează statul, pensionarii și cei maimulți români suportă consecințele: viața proastă, spitalele de unde nu știi dacă mai poți ieși viu, administrație coruptă până în măduva ei, școli din ce în ce mai proaste, infrastructură mizerabilă.
Oare Iohannis a văzut vreodată un pensionar de aproape, cu pielea ca mușamaua, palmele muncite, degetele strâmbe din cauza apei reci, adus de spate și fără dinți, pentru că nu are bani pentru dentist sau tratamente? Habar nu au acești domni cum mai arată oamenii din această țară, cine sunt sau ce probleme au. Când trebuie să pună ceva la pensii se lasă cu stai să vedem, dacă s-o putea, ce zic datele, că o fi 9% sau 10%, dar inflația este de 15%, după care ajung la concluzia că nu se poate fiindcă se dezechilibrează astrele la nivelmacro. Fiecare dintre ei ies și promit doar procente bieților pensionari, de parcă toți sunt
în opoziție. De fapt asta este șmecheria, și trebuie să ne obișnuim cu acest absurd în care nimeni nu este la putere, iar bătrânii noștri, săracii, se uită la acest spectacol în timp ce mănâncă o coajă de pâine uscată. Avem o clasă politică hapsână în care vedem ticăloșia în toată splendoarea, care condamnă întreaga țară la sărăcie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *