Primarul comunei Frâncești, Daniel Paraschiv: „Cât timp stau în scaunul de primar vreau să rămână ceva în urma mea și lucrurile bune să continue”

Rețeaua de canalizare se va introduce în toată localitatea

Comuna Frâncești a avut parte în șase ani de o transformare în bine a tot ceea ce înseamnă infrastructură și proiecte derulate pentru a servi nevoilor celor care trăiesc în satele Băluțoaia, Surpatele, Moșteni, Dezrobiți, Coșani, Frâncești, Viișoara, Mănăilești și Genuneni.

Unul dintre proiectele importante de care are nevoie comuna reprezintă sistemul de canalizare.

Pentru a putea demara proiectul de canalizare a fost nevoie de atragerea fondurilor din alte programe naționale, fiindcă investiția pentru proiectul de canalizare în toată comuna Frâncești trebuia să fie integrată în master-planul județului, lucru care nu s-a mai realizat, determinând administrația locală să găsească alte surse de venit pentru a putea duce acest proiect necesar și ambițios până la capăt: 

„Atâta timp cât stau în scaunul acesta de primar vreau să fac ceva în localitate, să rămână ceva în urma mea și lucrurile bune să continue. După eliminarea proiectului din master-planul județului, am depus prin „Anghel Saligny” proiectul de canalizare. Prin acest PNI ni s-au alocat 20 de milioane, dar suma primită este insuficientă, și spun acest lucru fiindcă probabil cu acești bani vom ajunge undeva spre procentul de 40% privind realizarea rețelei de canalizare.  În proiectul inițial au fost prinse lucrări de înființare a rețelei de canalizarea pe o lungime de 65 de kilometri, dar sunt o persoană optimistă și cred cu tărie că proiectul se va finaliza în totalitate așa cum noi l-am creionat. În primul rând nu voi fragmenta proiectul, îl voi scoate la licitație în întregime, dar voi notifica constructorului să lucreze de banii pe care îi avem disponibili și, pe măsură ce lucrările se vor derula, vom încerca să găsim și alte surse de finanțare. Prin urmare, cu certitudine rețeaua de canalizare se va introduce în toată localitatea. Consider că trebuia să finalizăm odată pentru totdeauna tot ceea ce înseamnă apa și canalizarea, după care să folosim resursele pentru asfaltarea drumurilor”, a precizat primarul comunei Frâncești, Daniel Paraschiv.

Pe lângă multe alte investiți care vor prinde contur la Frâncești, inclusiv cele două școli sunt prinse în proiectele depuse în vederea finanțării la Compania Națională de Investiții: 

„Școala din centrul localității s-a modernizat cu bani guvernamentali. Pe această nișă a educației și celelalte două școli se vor moderniza, tot cu bani guvernamentali. În acest sens sperăm ca, până la finele acestui an să ni se aprobe finanțarea. Noi am obținut o finanțare europeană prin intermediul căreia toate clasele celor trei școli sunt dotate cu tot ceea înseamnă pachet IT. Nu ne oprim aici, vrem ca dotarea școlilor să continue. În școli se vor amenaja laboratoare pentru fiecare materie, începând de la mobilierul adecvat până la materialul didactic”, a  precizat primarul comunei Frâncești, Daniel Paraschiv.

Aspectul comunei s-a schimbat foarte mult, iar preocupările administrației publice locale sunt îndreptate în continuare în vederea identificării de noi soluții de dezvoltare a zonei.  Primarul spune că, foarte curând, localitatea Frâncești va fi o așezare care va dispune de toate utilitățile: gaze, canalizare, dispensare, cămine culturale, școli și grădinițe moderne, sală de sport și bază sportivă, dar și toate drumurile asfaltate. Pentru toate aceste modificări s-a impus din partea administrației inclusiv o nouă strategie de dezvoltare a comunei.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *