Primarul Sorin Vasilache a semnat contractul de finanțare pentru renovarea integrată a unui prim lot de 3 blocuri

Primarul Sorin Vasilache a semnat la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul „Renovarea integrată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – bloc A, bloc B și bloc C din orașul Băile Olănești”. 

Valoarea totală a investiției de renovare integrată a celor 3 blocuri de locuințe se ridică la 38.031.181,11 lei, iar perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni. 

Primarul Sorin Vasilache subliniază importanța investiției: „Renovarea integrată a celor 3 blocuri de locuințe reprezintă un pas important atât pentru cei care locuiesc în aceste blocuri, cât și pentru orașul nostru, care prin aceste investiții și prin altele pe care le derulăm își va îmbunătăți ireversibil aspectul. A fost o muncă titanică și contra cronometru pentru a avea documentele necesare la timpul oportun, studiul geotehnic, expertiza tehnică pentru clădire, auditul energetic și documentele de proprietate. Însumate au fost mai multe acte pe care a trebuit să le avem și pe care le-am depus. Nu a fost zi fără să avem măcar o ședință pe tema proiectelor, alături de consultanți, proiectanți și, bineînțeles, funcționarii din primărie, cărora le mulțumesc pentru efortul pe care l-au depus, astfel încât Olăneștiul să poată obține peste 38 de milioane de lei prin PNRR prin acest prim lot de 3 blocuri. Spun acest lucru fiindcă vor urma și celelalte blocuri în reabilitare”, a explicat primarul orașului Băile Olănești, Sorin Vasilache.

Primarul orașului Băile Olănești, Sorin Vasilache, a pus și va pune un mare accent pe fondurile europene, căutând să atragă pe cât posibil sumele puse la dispoziție în această perioadă. 

Tot cu bani europeni, la Olănești, primarul Sorin Vasilache depune documentația unui proiect pentru instalarea, în parcarea din Parcul Central a două aparate pentru încărcarea electrică a autovehiculelor: „Am înțeles că mai întâi trebuie construită infrastructura în acest sens fiindcă, ulterior, ni se va da posibilitatea achiziționării unor microbuze electrice care ne-ar fi de mare ajutor pentru transportul elevilor”, a explicat primarul orașului Băile Olănești, Sorin Vasilache.

În cadrul proiectului de renovare integrată a unui prim lot de 3 blocuri sunt prinse lucrări ample

În cadrul proiectului vor fi cuprinse lucrări ample privind izolarea termică a pereților exteriori ai blocurilor, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuințe, termoizolarea teraselor, a planșeului peste ultimul nivel în cazul existenței șarpantei, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeților, izolarea termică a subsolului, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuție a agentului termic privind încălzirea și apa caldă de consum, lucrări de reabilitare termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea, după caz, a unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile: panouri solare termice, panouri solare electrice, pompe de căldură sau centrale termice pe biomasă, inclusiv achiziționarea acestora.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *