Sistemul de supraveghere video din comuna Copăceni este în curs de implementare

Pentru a crește siguranța publică, Primăria Copăceni va monta 20 de noi camere de supraveghere în comună, care vor deveni operaționale până la finele acestui an.

Camerele vor ajuta la asigurarea ordinii și liniștii publice, având și un rol preventiv prin faptul că descurajează persoanele care vor să comită fapte antisociale.

Sistemul de supraveghere va monitoriza intrările în localitate, principalele intersecții, trecerile de pietoni, precum și zonele adiacente celor două școli din localitate. 

„Cetățenii trebuie să știe că vom avem în localitate un Big Brother care ne va supraveghea, care va vedea absolut tot ce mișcă în comună. Cele 20 de camere de supraveghere vor putea surprinde orice activitate de pe domeniul public în cel mai mic detaliu. Banii pentru această investiție au fost atrași prin GAL „Cerna Olteț”, din care facem parte. Valoarea pusă la dispoziție fiind 25 mii de euro”, a precizat primarul social-democrat din Copăceni, Tironel Tâmplărescu.

Localitatea Copăceni face parte din Asociația Grupul de Acțiune Locală Cerna Olteț, din care fac parte 18 localități. Scopul asocierii localităților în cadrul GAL a vizat obținerea sprijinului în accesarea fondurilor europene, în vederea derulării proiectelor de dezvoltare locală. Astfel, cele 18 localități înscrise în GAL Cerna Olteț au atras fonduri europene pentru proiecte extrem de necesare comunităților locale.

La Copăceni, primarul Tironel Tâmplărescu a achiziționat cu fondurile alocate prin acest GAL un buldoexcavator. Utilajul este folosit la lucrări de reparații ale străzilor, ale drumurilor de hotar, pentru decolmatarea șanțurilor, dar și pentru deszăpezire.

Proiecte depuse la Compania Națională de Investiții

Primarul social-democrat din Copăceni, Tironel Tâmplărescu, are depus un portofoliu însemnat de proiecte la Compania Națională de Investiții, iar finanțarea lor ar însemna un punct important privind continuarea dezvoltării celor șase sate componente ale localității: „Am depus un proiect pentru înființarea sistemului de canalizare, construirea unei stații de epurare, extinderea sistemului de apă pe o lungime de 4 kilometri, extinderea și dotarea primăriei și asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 5 kilometri. Cel mai mult ne dorim înființarea sistemului de canalizare și montarea stației de epurare. Este un proiect destul de mare, care are o valoare de aproximativ 3 milioane de euro și este foarte necesar comunității. Acest proiect l-am depus acum și prin PNRR”, a precizat primarul social-democrat din Copăceni, Tironel Tâmplărescu.

Proiectul de înființare a rețelei de canalizare pe o lungime de 24 de kilometri este prioritar. 

Prin PNRR, administrația locală a obținut finanțarea pentru digitalizarea primăriei. Cu bani din bugetul local, la Școala din satul Ulmetu se construiește un teren de sport cu gazon sintetic. Lucrările sunt realizate în procent de 60%, ne spune viceprimarul localității Copăceni, Aurel Dumitrana. Tot cu bani alocați din bugetul local s-au finalizat lucrările de asfaltare a drumurilor care duc spre cele două biserici din satele Bălteni și Ulmetu, pe o lungime de 1,5 kilometri

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *